Nede i renna skjermes den gode snøen for vind. Om våren kan du nyte at dette er en sørvendt side som får sløsj midt på dagen.

Her er det mye skikjøring for hver høydemeter opp. Du kan kjøre fra toppen og helt ned til bilen, så dette er også en topp velegnet for snowboard.

Nibbi er populær, men det er en bred side med plass til mange skispor. Turen er fin for å øve opp snøkjennskap.

Snødekket på Nibbi vil ofte være tynnere på ryggene rundt renna fordi her får vinden tak og transporterer vekk snø.

Nede i renna vil snødekket være tykkere fordi her vil vinden legge fra seg snø. På ryggene der snødekket er tynnere vil det ofte dannes svake lag som følge av et tynt snødekke.

Se her for å finne flere turbeskrivelser av toppturer i Hemsedal. 

Disse vil ofte gi seg til kjenne gjennom drønn når de påvirkes. Det skal mer til for at du som skiløper påvirker det tynne lag der snødekket er tykt.

Du kan se om du klarer å kjenne forskjellen mellom et tynt og et tykt snødekke.

Opp: Fra Lykkjastølen sees en foss omtrent hundre høydemeter opp i fjellsiden. Det enkleste er å gå på vestsiden av denne.

Skrå videre oppover etter fossen og følg deretter i eller til høyre for den naturlige renneformasjon. Følg denne hele veien oppover til toppen på 1741 moh.

Ned: Den enkleste nedkjøringen følger den samme ruta ned som oppstigningen.

  • Trygg topptur: Mesteparten av turen går i terreng under 30 grader. De terrengfellene og små hengene som finnes er lett gjenkjenbare og kan unngås.

  • Læringspunkt: Her kan du studere fenomener som dannelse av svake lag, forskjell mellom tynt og tykt snødekke, vindtransportert snø. Øv på timing for å få fin sløsj på våren.

  • Fare: Terrengfeller i den nedre delen av oppstigningen.