/ Sykkel

Test av allsidige elsykler til pendling og tur i marka

Test av seks elsykler som er perfekt for markaturer eller pendling til jobb. Her kårer vi den ultimate bysykkelen med elmotor.

Sist oppdatert: 4. august 2021 kl 10.22
test elsykkel 2021
ALLSIDIGE ELSYKLER: Vi har testet seks allsidige elsykler som kan fungere både i byen og langs grusveier. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 3 minutter

Skal du bare sykle til og fra jobb og vil ha litt ekstra assistanse? Eller er du på utkikk etter den ultimate bysykkelen med motor? Vi har testet elsykler som er godt egnet både for pendling og markaturer.   

Elsykkel i alle kategorier har blitt superpopulære de siste årene. Mange setter pris på å få litt ekstra hjelp i motbakkene, det være seg på sykkelveien eller i marka.  

Elsyklene det gjerne selges mest av, er den typen som kan brukes som bysykkel, jobbsykkel og pendlesykkel i ett. Felles for dem alle er at de gjerne kommer ferdig utstyrt med både lys, skjermer og støtte, og dermed er klare for sykling hele året.  

UTE-magasinet har testet flere knallgode elsykler til allsidig bruk. Som abonnent på Fri Flyt har du tilgang på alle testene. 

I denne artikkelen har vi testet seks litt ulike elsykler fra Trek, Specialized, Electra, Cannondale, Besv og Scott.  

Teksten nedenfor er en oppsummering av hver enkelt sykkel – for utfyllende og grundig test klikk deg videre via linken for å få all informasjonen du trenger.  

PSST: Usikker på om disse elsyklene er noe for deg? I denne saken tar Terrengsykkel.no deg gjennom de ulike elsykkelkategoriene. Er du på utikk etter elektrisk stisykkel så har vi testet kanongode alternativer.

Cruise til stranda?  

Den mest urbane elsykkelen i testen kommer fra Electra. Denne elsykkelen med navnet Path Go egner seg godt til å cruise rundt i byens gater, og skal du cruise til stranda kommer du antakelig både fortere fram og slipper å styre med parkeringsplass til bilen. Les hele testen her.  

test electra path go elsykkel 2021
STILIG: Electra stiller med testens stiligste bysykkel. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Denne kan du dra på camping med 

Cannondale leverer en touring-variant til testen. Tesoro Neo X3 er en allsidig elsykkel som er stabil og komfortabel – denne er det bare å kjøpe sidevesker til, pakke med hengekøya og stikke til skogs med.   

test cannondale elsykkel 2021
TOURING: Tesoro Neo X3 fra Cannondale er en elsykkel som egner seg like bra til turer som transport. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Best i test 

Hva om man bare skal ha en sykkel til å gjøre alt med? Som du kan sykle til og fra jobb med, og dra på en tur i skogen med, uten å være bekymret for om sykkelen tåler en grusvei? Besv leverer TRX Urban til testen, og denne imponerte nok til å dra hjem Best i test-stempelet.  

test besv trx urban elsykkel
TESTVINNER: Elsykkelen Besv TRX Urban er knakende god både på asfalt og grus. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Et godt kjøp 

Elsykler koster vesentlig mer enn sykler uten motor. Testens rimeligste alternativ er Trek Allant+ 5, og selv om prisen er lav er det meste av utstyr på plass. Og det beste av alt – den er ganske så allsidig også. Store, komfortable dekk og dempegaffel gjør at den er fin å bruke på grusveier i tillegg til asfalten.  

test trek elsykkel
FIN TIL TUR: Trek Allant+ 5 kan skilte blant annet med en god dempegaffel og solide dekk som tar unna ujevnheter i underlaget. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Anbefalt til de som vil gi gass 

Det finnes utallige forskjellige elsykler, og produsentene har gjerne litt ulik tilnærming. Elsykkelen med mest X-faktor i denne testen kommer fra Specialized, Vado SL 5.0 Hvis du grøsser av tanken på tunge sykler, så bør du for alvor vurdere denne raketten.  

test specialized vado sl elsykkel 2021
PENDLERVÅPEN: Skal du komme deg raskt fra A til B bør du vurdere elsykkelen fra Specialized: Vado SL 5.0. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Allsidig elsykkel fra Scott 

Ikke alle elsykler er slik at de favoriserer en tilbakelent sittestilling og tilnærming til syklingen. Med Scott Sub Sport eRide 20 ble jobbsyklingen en lek – denne egner seg godt for å tilbakelegge lengre distanser, og har det du trenger av utstyr for å sykle året rundt.  

test scott elsykkel
ALT PÅ PLASS: Scott Sub Sport eRide 20 har alt en elsykkel bør ha. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Publisert 4. august 2021 kl 10.22
Sist oppdatert 4. august 2021 kl 10.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen