FOTO: MANUEL FERRIGATO

Sport Conrad norge

Kjærlighet siden 1897

Når uhellet først er ute, er det godt å ha noen i ryggen.

Sist oppdatert 15. november 2023 kl 15.50

Vi har alle vært der. Vinteren slutter brått og utstyret blir slengt inn boden med lovnader om at i år skal jeg ta å gå over alt.

Rense sålen. Legge på lagringsvoks. Kneppe igjen spennene på støvlene. 

Men i år som i fjor og året før det og året før det igjen nedprioriteres vedlikeholdsarbeidet i takt med at utetemperaturen stiger. Plutselig er det aktiviteter som bading, sykling, klatring og skating som står på kalenderen. Ski får være ski. Sommeren og høsten glir forbi. 

Uten forvarsel, sett bort fra samtlige norske mediehus’ dekning av værvarselet, kommer det dalende deilige, myke, hvite snøkrystaller. Og de blir liggende på bakken!

Med klokketro på at det kommer enda mer snø på fjellet legges det planer om skitur.

Boden åpnes og helt innerst, bak alt av sommer utstyret ligger skiene. Akkurat slik som ble forlatt for om lag seks måneder siden. Nesten.

Sålen har blitt noe blekere og stålkanten har fått et lite kledelig rust lag. For sent å gjøre noe med det nå. Nå skal det kjøres på ski. 

Det er lite som slår sesongens første snøkjenning.
FOTO: MANUEL FERRIGATO
Det er lite som slår sesongens første snøkjenning.

En pose med bensinstasjons boller og en gjennomlytting av en hundre låters spilleliste senere er du fremme med turens startpunkt. Snøen er litt fuktigere enn du hadde håpet på.

Fellene tas på og etter ti-tolv metere er rust sporene bak skiene borte. Formen kunne klart vært bedre, men vinteren kom som julekvelden på kjerringa og du fikk ikke tid til å trene deg opp.

De første svingene går bra, men du merker at det er litt sug i snøen. Litt mer så forsvinner det nok. Den gang ei. Snøen suger seg fast i den tørre sålen som en igle. Du stuper fremover som dama på boksen med de salte lakrispastillene. Det går kast i kast.

Fortumlet samler du sammen utstyret som ligger strødd i alle himmelretninger og oppdager at fallet har gått hardest utover venstreskien.

Med stadige økende matvarepriser og høye boutgifter var dette det siste du trengte. Heldigvis finnes det en løsning. Heldigvis sender Sport Conrad varer til Norge.  

Utstillingsvindu i 1976
Utstillingsvindu i 1976

Rik historie

I løpet av sin 126 år lange historie innen sportsbransjen har Sport Conrads navn og rykte strukket seg langt fra den lille tyske byen St. Johannisrain - senere kjent som Penzberg - ved foten av de bayerske alpene og videre over hele Europa.

Selv om det var sko det hele startet med i 1897 så har det siden 1958, da Dieter Conrad åpnet den første skiavdelingen. Siden den gang har kjærligheten til ski gått i arv fra generasjon til generasjon i Conrad-familien. Denne kjærligheten, kombinert med litt flaks og hardt arbeid har gjort en liten bedrift til en av de største skiforhandlerne i Europa.

Hans Conrad senior, er mannen som fikk Sport Conrad inn i skienes verden.
Hans Conrad senior, er mannen som fikk Sport Conrad inn i skienes verden.

Tidlig på nett

På slutten av 1990-tallet var Sport Conrads blant de første som åpnet nettbutikk. De innså potensialet med netthandel da en modell som tidligere hadde vært nærmest umulig å selge lokalt, Völkl Gotama i 170 cm, ble en megahit i USA og solgte mer enn hundre par over natten.

Det var topptur og frikjørings segmentet som gjorde Sport Conrads nettbutikk kjent over hele verden. I 1990 hadde Sport Conrad-butikkene et nedslagsfelt på bare rundt 100 km, men siden 1999 har de sendt varer over hele verden.

Store deler av varelageret har blitt automatisert for at bestillingen din skal sendes fort som mulig.
FOTO: MANUEL FERRIGATO
Store deler av varelageret har blitt automatisert for at bestillingen din skal sendes fort som mulig.

Nå kan du som kunde velge mellom over en million kombinasjoner av topptur- eller freerideski + bindinger + støvler. I tillegg til de store merkene finner du også skiprodusenter og merker som har imponert Sport Conrads erfarne innkjøpere med innovative teknologier og gjennomtenkte produkter.

Selv om nettbutikken har gjort det mulig å ha et så stort utvalg er hjertet av Sport Conrad er fortsatt butikkene ved foten av de bayerske alpene. I Wielenbach, Penzberg og Garmisch-Partenkirchen møter du svært kunnskapsrike ansatte som deler din kjærlighet til utendørs sport.

I butikkene møter du kunnskapsrike ansatte.
FOTO: Sport Conrad
I butikkene møter du kunnskapsrike ansatte.

Sport Conrad personalet tilbringer hvert ledige minutt i fjellet og har dermed den viktige førstehånds kunnskapen om de ulike produktene de trenger for å finne det som passer ditt behov. 

En rekke nordmenn har benyttet seg av Sport Conrads gode priser opp igjennom årene. Når du bestiller kan du velge om du vil få varene sendt ellers så kan du dra til en av de fysiske butikkene og dermed kombinere handling med Alpeturen.

God service og ekspertråd er høyt prioritert. I de fysiske butikkene utfører de støveltilpasning, skiservice, sykkelreparasjon og spesial tilpasser innleggssåler. På nett tilbyr de digital rådgivning i form av videoer, artikler og en ypperlig «set-configurator» som hjelper deg gjennom utstyrsjungelen.

Wir Denken Um

Med merker som VAUDE og Patagonia som forbilder ble bærekraftsinitiativet «Wir Denken Um» lansert i 2018. Sport Conrads mål er å være den mest bærekraftige forhandleren i Alpene innenfor sitt produkt segment. Derfor har de opprettet et team kalt WDU-teamet, som jobber på tvers av de ulike avdelingene for å identifisere problemer og finne mulige løsninger.

For å gradvis bli mer miljøvennlig, gjennomførte Sport Conrad først en vesentlighetsanalyse og laget på bakgrunn av denne et veikart for 2030. 

Siden da har de implementert ett tilskuddsprogram for mer miljøvennlig mobilitet for ansatte, energibesparende tiltak i filialer og kontorer, og nedleggelse av den fysiske Sport Conrad-katalogen som alene sto for en tredjedel av CO2-utslippene.

Sport Conrad tilbyr jevnlig reparasjonsmuligheter i sine butikker.
Sport Conrad tilbyr jevnlig reparasjonsmuligheter i sine butikker.

Sport Conrad har innført en evalueringsprosess for merker og produkter. De spør jevnlig merkevarepartner om produkt- og bedriftsrelaterte kriterier. Produkter som merkes WIR DENKEN UMs logo tar ansvar i sin forsyningskjede, følger ansvarlig innkjøpspraksis og sikrer rettferdige arbeidsforhold i fabrikkene deres.

De produserer på en miljøvennlig måte, sparer energi og ressurser, har korte transportveier og bruker emballasje sparsomt. De bruker også klær, utstyr og fottøy laget av resirkulerte eller fornybare materialer.

Innen 2025 har Sport Conrad som mål å ha 70 prosent av tekstilutvalget (90 prosent innen 2030) og 40 prosent av hardgodsutvalget (70 prosent innen 2030) laget av mer bærekraftige produkter.

Sport Conrad tilbyr jevnlig reparasjonsmuligheter i sine butikker og gir pleietips for å forlenge levetiden til produktene. Et annet steg er bruktkonsept NOMOI: brukte utendørsklær får et nytt liv i butikkene – sparer lommeboken og ressurser!

Det mest bærekraftige produktet er det du allerede har.
FOTO: Sport Conrad
Det mest bærekraftige produktet er det du allerede har.

Sport Conrad

Med mer enn 125 års erfaring er Sport Conrad fortsatt en familiebedrift som drives av fjerde generasjon med lidenskapelige skikjørere. Her møter du serviceinnstilte og faglig dyktige ansatte enten handler på nett eller i en av deres fysiske butikker.


Sjekk ut Sport Conrad og følg dem på sosiale medier (Instagram & Facebook) for mer inspirasjon.                                    

Dette er annonsørinnhold, laget av kommersiell avdeling i Fri Flyt for annonsør. Journalistene og redaksjonene i Fri Flyt har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Publisert 15. november 2023 kl 15.40
Sist oppdatert 15. november 2023 kl 15.50
Relaterte artikler
I tauet til redningstjenesten
En dag på jobb med Luftambulansen

– Hvor er du nå?

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

søkestang med oppbevaringspose
Test av Black Diamond Quickdraw 240 søkestang

Test av Black Diamond Quickdraw 240 søkestang

Topptur randonee
10 gode tips for bedre topptur

Ikke gå så jævlig bratt

Romedalstind på Sunnmøre
Toppturer du bør gå på våren

7 klassiske toppturer du bør gå på våren

Kim Gubser
Nye verdensrekorder på prestisjeevent

Satte nye verdensrekorder

SUNNMØRE: Hjørundfjorden rundt er en av mange, råflotte langturer i Norge. Her er Erlend Aunevik midt oppe i 10 000 høydemeter, 11 mil og seks dager på tur. Foto: Øystein Frøyland
Norges fineste langturer

Tre råflotte flerdagers toppturer

Skianleggene stenger, men:

Etter stengetid

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen