Fire døde og en alvorlig skadet i flere skredulykker i Troms

Tre alvorlige skred - flere er savnet

En person meldes omkommet etter snøskred på Goalsevarri (Kavringtinden) i Lyngen, og en annen er hardt skadd. Begge er italienske statsborgere. I en annen ulykke i Kåfjord er to personer omkommet etter at et gårdsbruk ble tatt i snøskred.

Sist oppdatert: 31. mars 2023 kl 16.35
DØDSULYKKER: Store redningsmannskaper har vært og er i aksjon i Troms i tre forskjellige skredulykker. Tre personer er bekreftet omkommet. Foto: Framtid i Nord
DØDSULYKKER: Store redningsmannskaper har vært og er i aksjon i Troms i tre forskjellige skredulykker. Tre personer er bekreftet omkommet. Foto: Framtid i Nord
Lesetid: 2 minutter

Oppdatert 19:50: Personen som ble tatt i skredet i Nordreisa omkom. Vedkommende var i et turfølge på totalt seks personer.

Ifølge avisa Nordlys var turfølget utenlandske, og vedkommende som omkom skal ha blitt gravd ut av turkameratene.

Oppdatert 19:20: Et fjerde snøskred har gått ved Storslett i Nordreisa kommune, nord for Tromsø. En person skal ha blitt tatt, men reddet ut av en annen i turfølget.

Oppdatert kl 18.15: Tre personer har omkommet i to forskjellige skredhendelser i Troms fredag. I det tredje snøskredeter ingen mennesker tatt, men en låve skal være feid på sjøen.

En italiensk statsborger er bekreftet omkommet i et snøskred på fjellet Goalsevarri nær Lyngseidet. En annen fra samme turfølge skal være hardt skadd. De øvrige i turfølget kom fra ulykken uten fysiske skader.

Goalsevarri i Lyngsalpene, Fjellet kalles også Kavringtinden, og er et populært toppturmål. Foto: Framtid i Nord
Goalsevarri i Lyngsalpene, Fjellet kalles også Kavringtinden, og er et populært toppturmål. Foto: Framtid i Nord

På Reinsøya i Troms skal et gårdsbruk med flere bygninger være tatt av snøskred, og to personer er bekreftet omkommet i denne hendelsen.

...................

Ifølge VG har det vært tre dramatiske skredhendelser i Troms omtrent samtidig fredag ettermiddag.

En person skal ha omkommet og to skal være alvorlig skadet i skredet ved Lyngseidet, som ifølge TV2 skjedde på fjellet Kavringtinden (Goalsevarri).

Den meget populære toppen ligger like sør for Lyngseidet, og er KAST 2 - som betyr at man må ferdes i skredterreng for å nå toppen. Varsom.no har advart om stor skredfare i området, og fredag meldte de faregrad 4 - stor skredfare - i Lyngen.

Troms kommune har satt krisestab i forbindelse med ulykkene. I tillegg til skredet på Kavringtinden skal det ha vært skredhendelser som betegnes som alvorlige på Reinøya i Karlsøy, hvor to personer er savnet, og i Kåfjord, øst for Lyngseidet.

Fri Flyt kommer med mer!

Publisert 31. mars 2023 kl 16.35
Sist oppdatert 31. mars 2023 kl 16.35
annonse
Relaterte artikler
skikjører i fjellet
Ekstra viktig med planlegging

Solen styrer skredfaren

renne med snøskred
Raste ned 600 høydemeter ned

Tatt i snøskred i Vestrenna på Kirketaket

skikjøring
Økende snøskredfare i Jotunheimen og Nord-Norge

Økende snøskredfare i Jotunheimen og Nord-Norge

snøskred på rundt fjell
Lågare faregrader i heile Noreg

Mot tryggare og meir stabile skredforhold

snøskred bratthet faregrad
Slik gjenkjenner du farene

Her går det oftere snøskred

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen