Ulykken skjedde midt på dagen lørdag. Mannen var i et følge på fem toppturister da skredet gikk. 

Troms politidistrikt meldte om skredet like etter klokken 13. Alle de fem skikjørerne – som alle var italienere – ble gjort rede for, men den skadde måtte hentes ut med helikopter.

Annonse

– Skredet har gått ned mot Vågbotn og er cirka 50 meter bredt og 200 meter langt, opplyser politiet til regionavisa Nordlys.

Skredvarslingstjenesten varsom.no meldte faregrad tre – betydelig skredfare – lørdag, men denne ble oppjustert fra to midt på dagen på grunn av mange rapporter om observerte skred i regionen.

Hollendaren (1029 moh) beskrives i boka Toppturer i Troms som et av de mest populære toppturfjellene på Kvaløya, men også et relativt krevende fjell. Terrenget har KAST-klassifisering 2, som betyr at terrenget er utfordrende. Ulykken skjedde i en del av fjellet som er mer krevende og brattere enn den vanligste veien opp og ned. Dette området er også mer utsatt for skred fra sidene enn den vanlige ruta opp. Både den mest brukte ruta og den alternative nedkjøringa hvor ulykken skjedde ligger på nord- nordøstsiden av fjellet.