Hagen (f. 1996) var opprinnelig fra Nord-Østerdalen og jobbet i Kystjegerkommandoen i Harstad.

Skredet på Grytøya gikk søndag ettermiddag. Nødetatene fikk melding om skredet kl 17.25, i følge NRK. Turkameraten, som også er tilknyttet Kystjegerkommandoen, gravde ut Hagen. Nødetatene kom til stedet, iverksatte hjerte- og lungeredning og fløy Hagen til Universitetssykehuset Nord-Norge. Mandag morgen kom beskjeden om at han ikke hadde overlevd.

Annonse

Skredet gikk like over fergeleiet på Grytøya sør i Troms. Snøskredvarselet på Varsom.no viste faregrad 2 - Moderat søndag. Det ble advart om fokksnø som kunne føre til skred i alt terreng som er mer enn 30 grader bratt. 

På bildene (se bildeserie), tatt mandag morgen, ser man at skredet er gått i tregrensa oppe i en renneformasjon. Skredet fortsetter ut renna og ut på et flatere parti i selve bjørkeskogen. På bildene som er tatt fra ferga Harstad-Grytøya, ser man at det er ganske store snømengder involvert.

I følge NRK ble det meldt om snøskred flere andre steder i Troms denne helga. Et følge på tre personer ble tatt av skred på Keipen på Senja, og en av dem ble skadet. 

Lørdag omkom en mann i 50-årene etter å ha blitt tatt av av et skred på Brunstadhornet i Sunnmørsalpene.