Nikon lager actionkamera

Den kjente kameraprodusenten går nå inn i actionkamera-markedet med KeyMission 360.

Sist oppdatert: 7. januar 2016 kl 13.06
KAMERA: Slik ser det nye kameraet fra Nikon ut.
KAMERA: Slik ser det nye kameraet fra Nikon ut.

– Det er et robust kamera, som kan filme 360-graders med 4K ultra-HD-oppløsning. På den måten kan du se nye perspektiver og få se bilder du aldri før har kunne sett, sier Nikon om deres nye hjelmkamera, KeyMission 360, på sine nettsider.

Nikon, som fra før er kjent som en av verdens største leverandører av stillbilde-kameraer, annonserte det nye actionkameraet på en pressekonferanse i Las Vegas 5. januar. Det er det første actionkameraet Nikon lager.

Se demonstrasjon av kameraet her:

Det vil ha en vidvinkel-linse på hver side av kameraet, i tillegg til en sensor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KeyMission360_front_left.low
KeyMission360_front_left.low

Kameraet er vanntett ned til 30 meter, og er i likhet med konkurrentene støtsikkert. Det vil også ha en funksjon gjør at risting vil bli redusert, og ikke synes i like stor grad som det har blitt gjort tidligere med lignende kameraer. Utover det er det lite informasjon foreløpig fra Nikons side om det nye produktet.

Det er foreløpig usikkert når kameraet blir lansert, og hvilken pris det vil ha. Fri Flyt har forøvrig tidligere skrevet om 360fly, som også tilbyr 360-graders filming.

Publisert 7. januar 2016 kl 13.06
Sist oppdatert 7. januar 2016 kl 13.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen