Merke: 360fly

- Hvis jeg ser på en video av en person som svømmer febrilsk vekk fra en hai, er jeg ikke bare interessert i å se hvordan haien ser ut. Jeg vil snu kameraet og se reaksjonen til mannen, sier administrerende direktør i 360fly, Peter Adderton, til NYPost.com.

Kameraet går dermed i strupen på gigantselskapet GoPro, som til nå kun tilbyr filming i vidvinkel i en retning. Med 360fly filmer man konstant i 360 grader, og man kan i opptaket velge hvilken vinkel man vil se opptaket fra. I introduksjonsvideoen nedenfor ser man hvordan man ved hjelp av mobiltelefonen kan se opptakene i alle vinkler man ønsker.

Gammel matematikk

 Selskapet, som er basert i Pittsburgh i USA, mener de bare tar i bruk gammel teknologi til deres fordel.

- Vi bruker de samme matematiske formlene som kartografer har brukt i århundrer for å lage kart. Vi gjør det bare seksti ganger i sekunder, sier Michael Rondinelli i selskapet.

Kameraet er 59,5 mm høyt, veier 138 gram og filmer i en oppløsning på 1504 x 1504/30fps. Likevel ser Fri Flyt for seg utfordringen med hvordan det vil fungere i praksis. Man kan i utgangspunktet bare bruke produsentens egen app for å se de ulike vinklene. Mest sannsynlig kan man bare lagre opptakene i en bestemt vinkel dersom man vil se det i andre avspillere.

Se kameraet her

I introduksjonsvideoen nedenfor ser du hvordan kameraet fungerer i aksjon.

Blant annet det gigantiske teleselskapet Qualcomm og Catterton Partners står bak finansieringen av kameraet, somlanseres i august i år, og har en veiledende pris på $499,- (3999,- NOK). Foreløpig er det kun mulig å forhåndsbestille 360fly på deres egne hjemmesider.

GoPro har ikke ønsket å kommentere kameraet til NYPost, men da selskapet viste frem en lignende teknologi i forrige uke var deres pris estimert til mellom 1500 og 2000 dollar - altså over tre ganger så dyrt som 360fly.