Går i strupen på kamerakonkurrentene

Med 360 graders filming gir 360fly et kraftig spark bak til alle konkurrentene.

Sist oppdatert 9. juni 2015 kl 11.55
VANN: 360fly gir mulighet til å filme 360 garder i både vann, i snø og på asfalt. Foto: Pressefoto
VANN: 360fly gir mulighet til å filme 360 garder i både vann, i snø og på asfalt. Foto: Pressefoto

- Hvis jeg ser på en video av en person som svømmer febrilsk vekk fra en hai, er jeg ikke bare interessert i å se hvordan haien ser ut. Jeg vil snu kameraet og se reaksjonen til mannen, sier administrerende direktør i 360fly, Peter Adderton, til NYPost.com.

Kameraet går dermed i strupen på gigantselskapet GoPro, som til nå kun tilbyr filming i vidvinkel i en retning. Med 360fly filmer man konstant i 360 grader, og man kan i opptaket velge hvilken vinkel man vil se opptaket fra. I introduksjonsvideoen nedenfor ser man hvordan man ved hjelp av mobiltelefonen kan se opptakene i alle vinkler man ønsker.

Gammel matematikk

 Selskapet, som er basert i Pittsburgh i USA, mener de bare tar i bruk gammel teknologi til deres fordel.

- Vi bruker de samme matematiske formlene som kartografer har brukt i århundrer for å lage kart. Vi gjør det bare seksti ganger i sekunder, sier Michael Rondinelli i selskapet.

Kameraet er 59,5 mm høyt, veier 138 gram og filmer i en oppløsning på 1504 x 1504/30fps. Likevel ser Fri Flyt for seg utfordringen med hvordan det vil fungere i praksis. Man kan i utgangspunktet bare bruke produsentens egen app for å se de ulike vinklene. Mest sannsynlig kan man bare lagre opptakene i en bestemt vinkel dersom man vil se det i andre avspillere.

Se kameraet her

I introduksjonsvideoen nedenfor ser du hvordan kameraet fungerer i aksjon.

Blant annet det gigantiske teleselskapet Qualcomm og Catterton Partners står bak finansieringen av kameraet, somlanseres i august i år, og har en veiledende pris på $499,- (3999,- NOK). Foreløpig er det kun mulig å forhåndsbestille 360fly på deres egne hjemmesider.

GoPro har ikke ønsket å kommentere kameraet til NYPost, men da selskapet viste frem en lignende teknologi i forrige uke var deres pris estimert til mellom 1500 og 2000 dollar - altså over tre ganger så dyrt som 360fly.

Publisert 9. juni 2015 kl 11.55
Sist oppdatert 9. juni 2015 kl 11.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen