Kan Slick få skikk på GoPro-bildene?

Lanserer vanntett og motorisert stabilisator til kameragiganten.

Sist oppdatert: 26. august 2015 kl 12.30
DINGS: Slick vil hjelpe til med stabilisering av GoPro-bildene. Foto: Slick
DINGS: Slick vil hjelpe til med stabilisering av GoPro-bildene. Foto: Slick

Til tross for at GoPro til stadighet har befestet sin posisjon som den definitivt største leverandøren av actionkameraer har de alltid manglet en bildestabilisator. Dermed har kanskje det største punktet med negativt fortegn for de etterhvert svært så populære kameraene vært ristingen og det forstyrrende i bildet. Nå lanserer derimot en tredjepart "Slick"- en motorisert OG vanntett bildestabilisator.

GoPro har allerede en rekke ekstrautstyr på samvittigheten, men har av en eller annen grunn aldri laget noe lignende. Med andre ord kan denne bli en nyttig dings for ivrige hjelmkamera-brukere.

Den ser tilsynelatende noe klumpete og stor ut, men kan til gjengjeld settes på uten noe ekstra verktøy. I tillegg tåler den støt og vann slik som kameraet gjør.

Slick er et såkalt "crowdfunding"-prosjekt, som betyr at det er folk selv som spytter inn penger. På nettsiden indiegogo.com har de nå fått inn i overkant av en million og en halv million norske kroner.

Se hvordan Slick fungerer i denne videoen: 

For kort tid siden lanserte dessuten kameraet en ny slankere versjon av HERO4, med tilnavnet Session. Dessuten har ryktene begynt å gå rundt lanseringen av et HERO5-kamera.

Slick fungerer slik at det stabiliserer kameraet i tre forskjellige retninger, og vil gå på strøm. En ladning varer i to timer, så det ville for eksempel ikke vært det optimale ekstrautstyret i et lengre sykkelritt. 

Dersom du hadde et håp om bruke denne i vinter blir du nok dessverre skuffet. Ifølge den offisielle nettsiden lanseres ikke ekstrautstyret før i mars 2016 (med forbehold om at finansieringen går etter planen).

Sjekk forresten ut denne GoPro-konkurrenten:

Publisert 26. august 2015 kl 12.30
Sist oppdatert 26. august 2015 kl 12.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen