Atomic fra Østerrike har produsert skiutstyr siden 50-tallet, og er i likhet med Salomon eid av Amer-konsernet. I tillegg til langrenn og racingski er også Atomic store produsenter av ski til topptur og frikjøring.

For topptur og randonee lager Atomic ski og støvler i serien Backland, mens de også har frikjøringsstøvlene Hawk i ulike varianter. I tillegg har de kjente frikjøringsski som Bent Chetler og Vantage.

Annonse

Sistnevnte ble dessuten kåret til testvinner i 2020, i tillegg til at Backland-serien har blitt kåret til testvinner to ganger tidligere. 

Sammen med Salomon har de også den populære skibindingen Shift, som er en slags kombinasjon av toppturbinding og frikjøringsbinding.

I tillegg til det nevnte utstyret er det også testet en bakkeski fra Atomic i 2021. Den nye støvelen Atomic Hawx Prime XTD har også blitt testet denne sesongen.

Nedenfor finner du alle ski og annet skiutstyr som er testet fra Atomic siden 2019. Men husk at du også bør lese testen av Salomon Shift, som du altså også kan få med Atomic-logo. Det er testet både dameski og herresko (unisex).

Det er også viktig at du velger riktig binding, støvel og ski til ditt bruk.

Du trenger for ordens skyld abonnement for å kunne lese skitestene. Men det får du enkelt ved å trykke på en av skiene, og følge veien videre derfra.

Toppturski

2021: Atomic Backland 100 2021

Ny modell i Backland-serien. Er i likhet med tidligere år en allsidig toppturski-ski, som også fungerer som frikjøringsski. Backland er toppturskia for deg som vil ha ett par ski som funker til alt.

Atomic Backland 100
NYKOMMER: Atomic Backland 100 ble lansert før sesongen.

Frikjøringsski

2020: Atomic Vantage 2020

Testvinner. Ny skiserie fra Atomic som ble lansert i 2020, og versjonen her er 108mm i midtbredde. Testen oppsummeres slik: – Vantage skaper brede glis og unisone tilbakemeldinger i testlaget

2019: Atomic Backland 107 2019

Atomic Backland 107 har vunnet skitesten tidligere, og kommet i ny utgave hvert år fra Atomic med små endringer. Skiene ligger i segmentet for både topptur og frikjøring, men er kategorisert som frikjøringsski. Disse har lav vekt.

2019: Atomic Backland 102 w 2019

Backland 102 W er en lettkjørt ski som fungerer både i og utenfor bakke. Siden den er lett, vil den også være aktuell for topptur

2019: Atomic Bent Chetler 120 2019

Atomics pudderski. Bent Chetler er bred, og kommer i nye utgaver hvert år. Promodellen til frikjøper Chris Benchetler. Den henvender seg til skikjørere som kanskje skal gå opp og gjerne vil legge inn luftferder og eventuelt switchlandinger på vei ned

2019: Atomic Bent Chetler 100 2019

En smalere og mer allsidig ski fra samme person som ovenfor. Disse er såpass lette at du kan vurdere techbindinger, som gjør de godt egnet for personer som kun vil ha et skipar. 

Atomic Vantage
TESTVINNER: Atomic Vantage ble testvinner i 2020.

Bakkeski

2021: Atomic Redster X9 Wide Body 2021

Atomic Redster X9 Wide Body er kjapp, lettkjørt og presis, men gir ikke den massive opplevelsen av kantgrep og respons som de aller hvasseste skiene i kategorien.

Toppturstøvler

2021: Atomic Backland Carbon

Atomics letteste topptursko-serie heter Backland, og består av fem modeller, hvor hovedforskjellene er materialvalg, og dermed pris, vekt og fleks.

2021: Test av Atomic Hawx Prime XTD

Atomic Hawx Prime er en litt enkel men også forutsigbar toppturstøvel med velprøvde løsninger. Den mangler spissegenskaper, men er likevel jevnt over så bra at den vil passe svært mange

2020: Atomic Hawk 130

Testvinneren fra året før. Testet mot litt andre type støvler enn nedenfor, og oppsummeres slik: Hawx Ultra XTD 130 er en kjøreorientert støvel som er enkel å bruk og vil passe mange – men den er best i nedoverbakkene.

2019: Test av Atomic Hawx Ultra XTD

Hawk-støvelen ble kåret til testvinner i 2019. Allsidig støvel for deg som vil ha det fint både oppover og nedover. Kategoriseres som kjøreorientert toppturstøvel.

PS: Atomic Backland-støvel ble testet i 2016.

Atomic Hawk Prime XTD
ATOMIC: Test av Atomic Hawk Prime XTD. Foto: Vegard Breie

Toppturbindinger

2020: Atomic Backland Tour

Atomic Backland Tour er en slags hybrid mellom alpin og techbinding som er brukervennlig.

Teleskopstaver

2020: Test av Atomic BCT Touring

Atomic BCT Touring er en grei og funksjonell teleskopstav med utløsbar stropp og forlenga og komfortabelt håndtak i gummi som vil passe mange.