Atomic Waymaker Tour Pebax

Atomic er under samme konserntak som Salomon, men det er både likheter og ulikheter mellom deres modeller. Atomic har gått for Pebax som skallmateriale, med karbonforsterkning bak for ekstra stivhet. Også Atomic har tre spenner, men de har nøyd seg med én nede og har i stedet to oppe på leggen i tillegg til borrelåsstroppen. Et stykke gummi er naglet fast oppe på forfoten, blant annet for å holde fuktighet ute.

 Det mest spesielle er området med gummi på sida der foten er på sitt bredeste. Det skal eliminere behovet for blokking og annen spesialtilpasning. En ramme med stiv plast rundt skal sørge for at dette ikke påvirker stivheten til støvelen. Vekta er i nedre sjikt blant de testede skoene, delvis fordi Atomic har valgt en lett innerstøvel fra Intuition.

Gåfunksjonen minner som Salomons. Den lar overskallet bevege seg i forhold til underskallet og betjenes med en spak. Kjøreposisjonen er forholdsvis avslappet, og på vei ned er Waymaker et veldig hyggelig bekjentskap. Den føles stivere og kraftigere enn den oppgitte fleksen på 110 tilsier. Antakelig er den godt og ganske hardt polstrede innerstøvelen fra Intuition avgjørende her. Riktignok kan ikke kjøreegenskapene fullt ut måle seg med de stivere og tyngre modellene fra K2 og Dalbello, men for en alpinstøvel i lettvektsklassen er dette bra.

Siden det bare er én spenne nede, vil noen få problemer med å få den til å sitte så tett og godt rundt foten som de ønsker.

Gåutslaget er blant de beste i testen, knepent slått av Salomon. Gåmodus på spennene gjør at du kan løsne dem uten at de henger og slenger. Her er det ikke noe problem om turkompisene har lette randonnéestøvler. Atomic Waymaker Tour er svært aktuell som en allrounder for deg som ikke vil velge enten en turstøvel eller frikjøringsstøvel.

Atomic Waymaker Tour pebax

5999 kroner

Atomic.com

1806 gram (Intuition innerstøvel på 270 gram) Størrelse 25,5-29,5

Fleks 110

Lest 101 mm 

+ Lett og presis. God for brede føtter.

– Passer ikke de med lite volum i foten. Ikke de råeste kjøreegenskapene.