– Arrangementet gikk over all forventning. Værmeldinga så litt dårlig ut tidligere i uka, og vi var litt stresset for det. Men plutselig snudde det, så fikk vi nysnø og sol. Folk fikk mange fine turer. Også gikk hele maskineriet og festivalen som smurt, sier festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Toppturfestivalen arrangerte blant annet turer og kurs i samarbeid med Bre og Fjell, konkurranser, quiz, basar, foredrag og konsert med Bjørn Tomren - som for mange er mest kjent som vinneren av NRKs Stjernekamp i 2021.

Det er ingen bilvei til Vatnahalsen Høyfjellshotell, så de som skal dit må ta toget. Dette er andre gangen High Camp arrangeres på dette stedet.

TOG: Deltagerne tok Flåmsbana siden det ikke er noen bilvei som fører til høyfjellshotellet. Foto: Brynjar Tvedt
TOG: Deltagerne tok Flåmsbana siden det ikke er noen bilvei som fører til høyfjellshotellet. Foto: Brynjar Tvedt

Med deltagere, sponsorer og medhjelpere var det i alt rundt 170 personer til stede på arrangementet. Det ble solgt omtrent 150 pass og cirka 60 personer var på gjesteliste. 112 personer ble scannet inn, og nesten alle på gjesteliste deltok. Selv om festivalsjef Bjærum er fornøyd med årets arrangement, sier hun at det hadde vært plass til flere deltagere.

– Vi er fortsatt i beit på å finne ut maks kapasiteten, men vi tror den ligger på 200-250 personer med den utformingen vi har på festivalen nå. Vi har alt inne på hotellet, så det begrenser det noe, sier Bjærum.