Per torsdag er det tre nedfarter, en skiheis og barnetrekket som er åpent i Strandafjellet skisenter. Men det kan endre seg over natta, bokstavlig talt.

– Det snør tett nå og værmeldinga sier at det skal snø jevnt fram til lørdag, så med litt flaks og litt hjelp fra værgudene kan vi snart åpne en av stolheisene i tillegg til skitrekket og barnetrekket som allerede er åpen, sier Stian Gresdal ved Strandafjellet Skisenter.

– Vi er helt avhengige av natursnø for å kunne åpne mer nå, for vi får ikke lagt kunstsnø oppi fjellet. Men slik som værmeldinga er, kan mys skje på kort tid nå, sier han.

Med en stolheisen i gang i tillegg til skitrekket som allerede går, vil over halvparten av anlegget på den siden av skisenteret være i drift.

Gresdal regner med å kunne åpne gondolsiden av fjellet og resten av anlegget i løpet av desember. Når alt er åpent, har Strandafjellet sju skiheiser og 18 nedfarter, to terrengparker, et frikjøringsområde som er kjent langt utenfor regionen, og eget barneområde.

Frikjøringen er i gang

På Bjorli har det også snødd heftig de siste dagene, og denne helga åpner stolheisen Bjorli Expressen.

– Vi velter i snø. I løpet av de siste to ukene er det kommet over en meter snø, og det er mer på vei, sier Pernille Melbye i Bjorli Skisenter.

Når stolheisen fyres opp vil ni av 11 nedfarter være åpne, og det er mye pudder i skogen for de som leter etter frikjøringsmuligheter.

– Fire av våre nedfarter er preppet, resten er klare for pudderkjøring og det er mange som allerede har vært ute og , sier Melbye.

Da er det bare de to øverste løypene og fjellheisen som ikke er åpne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

bjroli 1
bjroli 1

NYSNØ: Sjekk Bjorli! Foto: Bjorli Skiskole

Disse skistedene åpner denne helga

Kirkerudbakken, Oslo Skisenter, Gautefall og Sunnmørsalpane.

Følgende skisteder er åpne

Ål Skisenter, Aurdal-Valdres, Beitostølen, Bjorli, Drammen Skisenter, Gålå, Gaustadblikk, Geilo, Gol Skipark, Hafjell, Hallingskarvet, Harpefoss, Haukelifjell, Hemsedal, Høgevarde Fjellpark, Hovden, Kongsberg Skisenter, Kvitfjell, Myrkdalen-Voss, Narvikfjellet, Nesbyen, Norefjell, Oppdal, Oslo Vinterpark-Tryvann, Rauland-Vierli, Røros alpinsenter Hummefjell, Sjusjøen, Skeikampen, Storefjell skisenter, Stranda skisenter, Trysil, Tyin-Filefjell, Uvdal, Varingskollen, Vaset og Vrådal.