Tidligere denne uka startet snøfesten for flere skianlegg. Best ut kom Vestlandet, som natt til onsdag fikk et skikkelig snødump. Det har fortsatt utover uka, og Strandafjellet kan melde om omlag en halvmeter nysnø. Bare natt til fredag har det kommet 25-30 centimeter.

Fri Flyt er på plass i skiområdet på Sunnmøre, og kan sies å ha truffet blink.

– Strandafjellet leverer champagnepudder hver gang. Nå er det en halvmeter med pudder, og lavvoen vi sov i natt hadde det tungt under vekta fra nysnøen. Fredag er rett og slett en kremdag, sier Olav Tarjei Valebjørg på telefon fra området.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

stranda2¨
stranda2¨

NYSNØ: Strandafjellet fredag formiddag. Her er Anders Kunze Juul-Dam. Foto: Olav Tarjei Valebjørg

Betydelig skredfare

Sunnmøre har, i likhet med flere steder i landet, betydelig skredfare og faregrad 3 fredag og lørdag. Årsaken er nysnøen.

– Påfyll av snø og vind opp i kuling fornyer skredproblemet med nysnøflak i leområder. Snøen fra tidligere i uka vil gradvis stabilisere seg. I nysnøflaka kan en enkelt skiløper løse ut skred. Faregraden blir vurdert til 3- betydelig i de områdene som får mest nysnø, skriver Varsom.no i sitt skredvarsel.

Snø flere steder

Det er ikke bare Strandafjellet av skianleggene på Vestlandet som nyter godt av nysnø inn mot helga. Eikedalen Skisenter like utenfor Bergen har fått 30 centimeter nysnø de siste dagene, og satser nå på å åpne stolheisen i løpet av neste uke.

– Torsdagen kom også en strålende vårsol, som varmet godt utover dagen. Vi har nå veldig gode forhold i løypene, og litt mer vindpakket utenfor, sier Jan Petter Svendal i Eikedalen Skisenter.