/ Rauland

– Uaktuelt for kommunen å kjøpe Raulandsfjell

Ordfører i Vinje kommune, Jon Rikard Kleven (Sp), sier kommunen ikke kommer til å kjøpe det konkursrammede skisenteret.

Sist oppdatert: 23. juni 2017 kl 09.08
FRIKJØRINGSPARADIS: Raulandsfjell byr på svært god frikjøring. Her er  Espen Arnesen. Foto: Magnus Tjønn
FRIKJØRINGSPARADIS: Raulandsfjell byr på svært god frikjøring. Her er Espen Arnesen. Foto: Magnus Tjønn
Lesetid: 2 minutter

– Det er ikke aktuelt for Vinje kommune å kjøpe skianlegget. Vi skal legge til rette for næringsutvikling og reiselivet, men vi skal ikke selv være en aktør opp i det, sier ordfører i Vinje kommune, Jon Rikard Kleven (Sp), til Fri Flyt.

Denne uken ble det kjent at Raulandsfjell alpinsenter slo seg selv konkurs etter det som beskrives som tidenes dårligste vinter. Skianlegget har en gjeld på halvannen million, og har i flere år slitt økonomisk. 2016/2017-sesongen var spikeren i kista for skianlegget som byr på svært god frikjøring når forholdene er gode. 

– Hvor viktig er skianlegget for kommunen?

– Vinje kommune er en stor reiselivskommune, og Norges fjerde største hyttekommune. Reiselivsnæringen og hytteutbygging skaper en omsetning på 600 millioner kroner i året. Det er arbeidsplasser og skatteinntekter. Grunnen til at vi har lykkes er i stor grad at skisenter og reiselivsnæringen i sum har lykkes. Raulandsfjell er en av de aktørene, og de har vært viktige for kommunen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

11-45-36_ordinary_1200
11-45-36_ordinary_1200

KONKURS: Raulandsfjell har slått seg selv konkurs. Foto: Erlend Sande

Han håper på en løsning for anlegget.

– Vi får se hvordan dette blir håndtert videre, men det vil være et pluss for kommunen om det blir snarlig drift av skianlegget.

Kommunalt oppkjøp ble løsning da Tromsø alpinsenter gikk konkurs for to år siden.

Raulandsfjell er et av tre skianlegg i område. De to andre er Vierli og Rauland, eid av Kristin Larsen. Hun sier til Fri Flyt at hun ikke har vurdert et oppkjøp.

– Det har ikke vært noen dialog eller tanker om det nå. Vi gjorde en stor investering med Rauland i fjor, og har konsentrert oss om det. Men det er veldig synd at det ikke gikk lenger, men når det ikke har vært snø, og de har hatt de utfordringene er det ikke så lett. Ingen kan snakke med værgudene, dessverre, sa Larsen til Fri Flyt torsdag.

Det er Tor-Arne Johansen og Ivar Magnesen som har eid alpinsenteret gjennom selskapet Raulandsfjell AS.

Fri Flyt har vært i kontakt med bobestyrer Bjørn Dyrland i advokatfirmaet Wexels DA. Han sier det ikke er satt en pris på selve anlegget, og alle bygg tilhører et morselskap som ikke er omfattet av konkursen.

Publisert 23. juni 2017 kl 09.30
Sist oppdatert 23. juni 2017 kl 09.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen