Denne artikkelen er fra sommeren 2017. Raulandsfjell skisenter er nå i full drift.

Med 1,5 millioner kroner i gjeld og beskjedne verdier ble skisenteret Raulandsfjell alpinsenter i Telemark nødt til å slå seg selv konkurs, skriver Telemarksavisa.

– Eiendommen er skilt ut i et eget morselskap. Det finnes noen festekontrakter jeg må se på, men verdiene ligger i selve skisenteret, sier bobestyrer Bjørn Dyrland hos advokatfirmaet Wexels til avisa.

Skisenteret har lenge gått en usikker fremtid i møte, og tirsdag denne uken ble det klart at de nåværende eierne ikke makter å drive skisenteret lengre.

Til Fri Flyt beskriver styreleder Ivar Magnesen vinteren som «tidenes dårligste hos oss». I 2015 endte skisenteret med et resultat på minus 1,5 millioner kroner. I regnskapet viser det at selskapet har en egenkapital på minus 2,2 millioner kroner, og har eiendeler for 445.000 kroner. Omsetningen var på omlag 4,3 millioner kroner.

LES OGSÅ: Alt om produktene fra G3

(Artikkelen fortsetter under bildet)

17362855_1265704016838722_6921434935744701935_n
17362855_1265704016838722_6921434935744701935_n

USIKKER FREMTID: Det er uklart om det er drift i Raulandsfjell til neste år. Foto: Raulandsfjell alpinsenter

En av de lokale heltene i skianlegget, Sondre Loftsgarden, synes det er trist at skisenteret går en usikker fremtid i møte.

– Raulandsfjell har vært hele oppveksten, og det er et tap om heisen nå skal stå stille. Til flere anlegg jeg kjører i, dess bedre forstår jeg hvor bra anlegget er, med stor høydeforskjell og bratt frikjøring uten mange stavtak. Kjører man mye her kan en ikke unngå å bli god.

Nå ser han fremover, og er positiv.

– Jeg har troen på Raulandsfjell framover, ettersom veiforbindelsen fra øst forbedres og Rauland vanligvis har sterke vintre. Men nå er det ikke første gang anlegget går konkurs, så jeg håper noen ser muligheten til å drive.

LES OGSÅ: Inspirasjon og tips om Twintip

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rauland-gaar-an_ordinary_1200
Rauland-gaar-an_ordinary_1200

LOKAL: Sondre Loftsgarden er blant de beste telemarkkjørerne i Telemark. Her i Raulandsfjell. Foto: Magnus Tjønn

Skisenteret er kjent for å være et pudderparadis i nasjonal målestokk når forholdene er gode.

Raulandsfjell er et av tre skisentre i området. De to andre er Rauland og Vierli. De to andre eies av Kristin Larsen, etter at førstnevnte ble kjøpt i fjor. Larsen sier til Fri Flyt at de på nåværende tidspunkt ikke har vurdert å kjøpe opp sin konkursrammede nabo.

– Det har ikke vært noen dialog eller tanker om det nå. Vi gjorde en stor investering med Rauland i fjor, og har konsentrert oss om det. Men det er veldig synd at det ikke gikk lenger, men når det ikke har vært snø, og de har hatt de utfordringene er det ikke så lett. Ingen kan snakke med værgudene, dessverre, sier Larsen til Fri Flyt.

Akkurat Vierli hadde vært et drømmescenario for Loftsgarden.

– Kanskje Vierli kunne overtatt sammen med Terje Håkonsen, som også har vokst opp med dette anlegget. Det hadde vært fett.

Det er altså uvisst om det blir drift i skianlegget neste år.

LES OGSÅ: Anleggsråning på skeikampen