Fra t-banestoppene Makrellbekken og Montebello i Oslo - kan man nå skli rett til en terrengpark, med både bigjump og rør. Bakken er et par 100 meter lang, og ligger en knapp 20 minutter lang t-banetur fra Oslo sentrum.

Freestylesjef i Norges Skiforbund, Christopher Frankum er mildt sagt gira.

– Dette er første gang vi prøver den og det er ekstremt moro. Man får mange, mange runder!

Skjermbilde 2016-03-18 kl. 00.34.36
Skjermbilde 2016-03-18 kl. 00.34.36

Påskeføre: Frankum tester ut rør i Husebybakken i deilig slush. Foto: Skjerdump

Gamle hoppbakker med potensiale

Frankum har tatt turen til Husebybakken for å sjekke ut parken, som laget at intiativtaker og utdanningskoordinator i skiforbundet, Per-Elias Kalfos, og av både unge og gamle ildsjeler. Til Fri Flyt forteller Kalfos at ideen til parken kom fra en samtale han hadde med sin kollega i skiforbundet, Eivind Gjeraker.

Se video fra anlegget nederst i saken.

– Vi diskuterte gamle hoppbakker som bare blir stående og ikke brukt til noe. Det slo oss at mange av disse bakkene har jo massevis av potensiale for lek og moro. Slik kom tanken om å få til akkurat det i Husbybakken. Vi satte med en gang med søknadsprosessen om midler for å bygge anlegget. 

HUSEBYBAKKEN: Bakken er et par hundre meter lang med hopp og rails. Foto: Privat

Til stor glede

Og midler fikk de. Samtalen om potensialet til gamle skiannlegg er nå cirka åtte år siden, og 7. mars stod parken klar - til stor gleder for dedikerte jibbere.

– Siden vi åpnet har vi hatt ungdommer her hver eneste dag. Det er fantastisk engasjement blant jibberne. De hjelper til med setupen og bruker anlegget masse, sier en strålende fornøyd Kalfos.

I tillegg til både rails og bigjump, byr også Husebybakken på langrennsløyper og en egen trådheis. Er man over 18 år kan man få et gratis kurs, slik at man til enhver tid kan starte opp heisen selv.

– Vi har hatt kurs med lokal ungdom, men vi oppfordrer alle som vil til å ta kontakt, slik at flere kan lære seg heisen. Da kan de jo være her så mye de bare orker!

heis2
heis2

TAUHEIS: Hvis du er over 18 år kan du ta kurs for å selv starte heisen når du vil. Foto: Privat

Lav terskel

Motivasjonen for å lage parken har sitt utspring i et ønske om at unge, som kanskje ikke har bil eller verdens feteste økonomi, også skal tilgang til å leke seg på ski og brett i nærområdet.

– Terskelen er lav for å komme hit. Det er helt gratis og alt man trenger gjøre er å sette seg på t-banen, for å så gli rett til parken. Det er mulig vi etterhvert kommer til å ta et par hundrelapper i året for å kjøre her, med foreløpig koster det ingenting.

– Nå håper vi at ungdommen selv tar tak i parken, og former den videre. Så får vi «voksne» legge til rette med det administrative og kjedelig, ler Kalfos.

VIDEO: Se Frankum teste ut parken her. Video er laget av NOR FREESKI.

Husebybakken

Komme seg hit

Alt. 1: Ta bane 2 mot Kolsås. Gå av på stoppet som heter Montebello.

Skjermbilde 2016-03-18 kl. 14.48.09

Fra stoppet: Her ser du veien fra Montebello t-banestasjon til Husebybakken. Denne veien tar ca. 5 min å gå.

Alt. 2: Bane 5 mot Østerås. Gå av på stoppet som heter Makrellbekken.

Skjermbilde 2016-03-18 kl. 14.47.09

Fra stoppet: Her ser du lengden fra Makrellbakken til Husebybakken. Denne veien tar cirka 17 min å gå.