De siste årene Fri Flyt har laget sommerpraten er det minst en person som er i Romsdalen for å jobbe der gjennom sommeren. Bare i år er det 3 av de som har blitt intervjuet som enten er i Romsdalen eller lengter tilbake. Har basen for tidligere pionerer innen klatring nå blitt et krypinn for skikjørere som er ute etter spenn til vinteren? Vebjørn Enersen og Anja Alme Gardli er bare to av de mer profilerte frikjørerne som har jobbet der de siste årene. For å finne ut av hva som gjør at så mange skikjørere ender opp på Aak dro vi rett til kilden for å finne ut mer. Først ut er vertinna og skikjører Kristine Rønningen.

– Det er egentlig litt morsomt at det har blitt sånn, da vi åpnet her håpte jeg veldig på at det skulle være masse skikjørere og klatrere som jobbet her og med årene har det bare blitt slik naturlig naturlig. De få gangene vi må søke etter folk har vi stort sett en lang liste med krav eller forventninger til de vi ønsker skal søke, så de som ender opp med å søke er veldig ofte den type mennesker som er i disse miljøene.

Annonse

 Kristine og Odd Erik Rønning avbildet foran Aak Hotell. Foto: Privat

Vebjørn Enersen.

– Okei. Min indre hipster ønsker å ytre at jeg mener jeg var den første "profilerte" skikjøreren som jobba der, altså før det blei kult. Greia med Aak er at det er så sjukt fint på flere nivå. Området har så mye å by på, sjefinna der, Kristine, er utrolig ålreit å jobbe for, det er alltid en god atmosfære når man jobber og gjestene digger hele konseptet. Man har på seg den sju år gamle flanellskjorta mens man presenterer vin på en low key-måte og serverer kortreiste femretters med Michelinstandard. Vanskelig å si det beste med å jobbe der, om det er all maten man får spise, all ølen i baren, eller de endeløse mulighetene med råe fjell man kan sykle til. Tror det beste må være den harde madrassen i køysesenga på vaktrommet hvor jeg bodde i 5 måneder. Ryggen har aldri vært bedre. 

SELFIE: Tiden Vebjørn tilbragte i Romsdalen ga han tid til å virkelig ta et steg opp på bloggefronten. Foto: Selfie!

Anja Alme Gardli

– Greia med Aak er sammensetningen av historien, menneskene og stedet. Hotellet er omringa av fantastisk natur og har en historie som de som jobber der bringer videre i en nydelig stil. Naturen, aktiviteter, historien, lokalmat, menneskene og alt henger sammen - det er et gjennomført sted med norges triveligste atmosfære. Det føles som et hjem for de som jobber der og de som er gjester. Det beste med å jobbe på Aak var et ungt miljø med masse ambisjoner. Ingenting var umulig å få til. I tillegg så var det stor forståelse for å utsette litt jobb dersom det var fint skiføre. Gøy å jobbe med mennesker som har samme interesser som deg.

 SJEF: Anja jobbet en liten periode som daglig leder på Aak. Foto: Henrik Ulleland

Ragni Odéen

– Jeg kom jo rett fra Sogndal når vi begynte på Phillipshaugen i Øksendalen, innså ganske fort at det ikke var like mye ungdom med like interesser der. Til tross for en veldig fin tid der, er det utrolig fint å bo i Romsdalen, da vi har flere jevnaldrende venner med like interesser her.

Asgeir Rusti

– Det har mye med de som er her, det er jo en grunn til at det er så mye skifolk her. Skimennesker liker seg med hverandre, utrolig godt miljø. Skimiljøet i Norge er ikke så stort, så når noen snakker om at det var fint å jobbe på Aak så sprer det seg ganske fort. I tillegg til det så får man jo bodd i selveste Romsdalen som er en seier i seg selv. Et annet pluss er nok at Kristine er utrolig dyktig til å sette de forskjellige menneskene i oppgaver som de trives veldig i. At de kan utfordre seg selv på sine egne premisser og at de får jobbet med ting de synes er givende og spennende.

 DRØYT: Dette er utsikten du har fra arbeidsplassen din. Ikke veldig dumt. Foto: Odd Erik Rønning.

Ida Gunleiksrud

– Det er et hotell, på et veldig fint sted i verden, med mye trivelige folk og mye god mat. Som ansatt her har man jo mulighet til å jobbe mye men også være masse rundt i de fine fjella som er rett utafor døra. Så det er jo egentlig et perfekt kombinasjon for folk som trenger å jobbe og som trenger å være i fjellet.

Man kan jo alltids si frokosten, det er veldig mye bra her, jeg vet ikke helt hvordan jeg kan velge en ting. Fire effer, frokost, fjell og folk. Og ehm fest? Festlige gjester haha!

GEOLOG: Ikke helt ukjente Ida Gunleiksrud følger morens fotspor og jobber på Aak gjennom sommeren.

Johanne Askim Adde

– Ragni spurte meg i vinter da jeg besøkte de i januar, om jeg ville jobbe der i sommer, svaret var vel ganske enkelt siden jeg har jobbet sammen med både hun og Asgeir på Phillipshaugen før. Fins ikke bedre kollegaer! Også var det godt å vite allerede da at sommeren skulle inneholde mye fjell. Fjell og jobb med bra folk på et mega-hyggelig hotell var vel et tilbud jeg umulig kunne si nei til, og best av alt jeg trengte ikke sende en eneste jobbsøknad!!

Ida Elisabeth Nilsen

– Jeg kom hjem fra Canada i april og var rimelig blakk, så da trengte jeg jobb ganske fort. Dessverre begynte ikke sommerjobben på byggeplass før midten av juni. Så i mellomtiden reiste jeg rundt sammen med Marit Rolvsfjord og var blant annet innom Aak for å spise frokost med Vebjørn Enersen og kjæresten Ane Vidar. Da møtte jeg Ida Gunleiksrud og alle de andre som jobbet der og det var så sjukt trivelig og fint der, jeg spurte om de trengte noen fram til juni og heldigvis trengte de det så da dro jeg rett og slett bare dit. Hadde jeg ikke hatt jobben på byggeplassen i sommer, hadde jeg lett jobbet på Aak så lenge som mulig. Verdens beste plass!