Meråker har variert skikjøring over og under tregrensa. Mens de fleste i Midt-Norge havner i Vassfjellet, Oppdal og Åre, vil du ha god plass i Meråker selv om det er pudderføre. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Når det kommer en dump i Meråker, kommer svenskene over grensa fra Åre for å kjøre offpiste her. Åka skidor kåret faktisk anlegget til et av Norges beste offpiste - anlegg på 90-tallet!

Annonse

Løypekart og snøforhold

Meråker alpinsenter trondheim trøndelag storlien åre skisenter løypekart alpint snowboard fri flyt guide snowboard ski freeride
Meråker har en lang T-krok og fint terreng under og over tregrensa.

Løypene i anlegget er ikke så veldig kreativt anlagt, som løypekartet kan fortelle. Det er derimot mer enn nok rom for å finne egne linjer i Meråker.

Park finnes her også, men den er av det beskjedne og slake slaget. Et lite hopp eller to og noen enkle rails finner du nok.

Serveringen finner du i oppussede og litt flashy Kirkebyfjellet. De baker egne boller, så ingen klager her!

Her er Fri Flyt sitt alltid oppdaterte snøvarsel for Meråker alpinsenter.

 

Meråker alpinsenter trondheim trøndelag storlien åre skisenter løypekart alpint snowboard fri flyt guide snowboard ski freeride
Mye morsomt frikjøringsterreng i Meråker alpinsenter. Foto: Tore Meirik

Offpiste og topptur

I toppen av anlegget har du et stort og oversiktlig frikjøringsområde - det er bare å holde høyde og traversere langt ut, både ski høyre og venstre funker bra!

Fra T-kroken under tregrensa er det lurt å holde øynene åpne og speide etter åpne glenner, særlig til ski høyre for heisen.

Toppturmulighetene i Meråker er svært begrenset - men sjekk denne artikkelen for tips til turer i hele regionen.

 

Fri Flyt - reportasjer

Se Robert Aaring sin video fra korona-preget skikjøring i Trøndelag her.

Les Bård Smestad sin hyllest til Meråker her.

Sjekk ut Tore Meirik sin reportasje fra Meråker alpinsenter her.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!  

 

Reise, fritid og overnatting

Kjør rett øst fra Stjørdal på E14 mot Sverige, så kommer du til Meråker etter å ha kjørt en drøy time fra Trondheim sentrum. Her finner du anlegget på google maps. Merk at du kjører oppover i hyttefeltene og opp i høyden før du kommer til P-plassen og servicesenteret, som er litt ovenfor det meste av skianlegget.

Det går skibuss fra Trondheim i helgene kl. 0800, og du kan også ta tog til Meråker stasjon fra Trondheim. Det er lite underholdning i Meråker ellers. Kirkebyfjellet hotell og Teveltunet fjellstue står for overnatting og servering. Campingplass finnes også.

Meråker Alpinsenter Fagerlia

merakeralpinsenter.com

90 13 99 54

Antall heiser: 6

Antall nedfarter: 14

Lengste nedfart: 2400 meter

Høydeforskjell: 440 m

Heiskort: 350 kr

Hvor: 82 km fra Trondheim, 510 km fra Oslo, 690 km fra Bergen, 733 km fra Bodø