Kulturdepartementet gir strømstøtte til idrettslag

Ludvig Daae: – Ikke lett å beskrive denne lettelsen

Tidligere denne uken presenterte Kulturdepartementet en helt ny strømstøtteordning. Den sørger for at idrettslag som benytter private anlegg til trening og konkurranser også kan få strømstøtte.

Sist oppdatert 7. desember 2022 kl 14.57
FRITTALENDE DAAE: Ludvig Daae var på besøk i Debatten på NRK i høst og slo fra seg i strømdebatten. Foto: Privat
FRITTALENDE DAAE: Ludvig Daae var på besøk i Debatten på NRK i høst og slo fra seg i strømdebatten. Foto: Privat

– Vi er glade for at vi nå har fått en presisering av dagens strømstøtteordning hvor idrettslagene kan overta strømregningen for den delen av de private anleggene som våre medlemmer benytter til trening og konkurranser. Idrettslaget som benytter disse traseene, kan søke strømstøtte på lik linje med den øvrige idretten og frivilligheten, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.

I følge NTB forutsetter støtten at idrettslagene selv betaler strømkostnaden knyttet til tilrettelegging og drift av den delen av skianlegget som den organiserte idretten benytter.

Et anlegg som virkelig kan slippe jubelen løs for den nye strømstøtteordingen er Ingierkollen Slalåmsenter. Tidligere i høst uttalte innehaver og eier av Ingierkollen Slalåmsenter Ludvig Daae at det slett ikke var sikkert at det ville bli drift i vinter på grunn av høye strømpriser. Og fordi de var en kommersiell bedrift - ikke hadde krav på strømstøtte.

KANONENE GÅR: Ingierkollen er i gang med snøleggingen, selv om dette bildet er fra forrige vintersesong. Foto: Ingierkollen Slalåmsenter
KANONENE GÅR: Ingierkollen er i gang med snøleggingen, selv om dette bildet er fra forrige vintersesong. Foto: Ingierkollen Slalåmsenter

– Vi jobber som at vi skal åpne, men det er ekstremt usikkert om vi får det til. Det vil også koste meg mellom 400 000 og én million å holde stengt, sa han til Dagbladet tidligere i høst.

Men nå er det altså en annen låt i pipa. 

– Vår lokale klubb Ingierkollen-Rustad Slalåmklubb kan nå søke støtte til strøm og får dekket deler av vår regning, skriver innehaver og eier av Ingierkollen Slalåmsenter Ludvig Daae på anleggets facebooksider. 

Nå er Ingierkollen i gang med snøleggingen, men skrur visstnok kanonene av og på i takt med strømprisene

– Jeg ser an situasjonen og vurderer nøye pris/kulde, slik at vi får maks ut av anlegget per krone, skriver han videre på facebook-siden. 

Begeistringen til Daae og responsen i kommentarfeltet under innlegget til innehaveren gjenspeiler også lettelsen over å endelig få en avklaring på støttespørsmålet. 

– Ikke lett å beskrive lettelsen og gleden jeg har, da dette selvsagt har plaget meg stort denne høsten. Nå ser alt så mye bedre ut, skriver han videre som samtidig retter en takk til Norges Skiforbund og IRS som har jobbet for å få på plass ordningen. 

– For norsk skisport er dette en gledens dag, og dette vil bety at vi kan få mer skiaktivitet i vinter, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug til NTB.

Publisert 7. desember 2022 kl 14.47
Sist oppdatert 7. desember 2022 kl 14.57
annonse
Relaterte artikler
Rando i alpene

Vinter-rommet

APPELSINPAUSE: Are Tallaksrud og Torkel Karoliussen rakk fem turer på 700 høydemeter i løpet av dagen. Foto: Are Tallaksrud
Mens lavlandet tiner, finner Torkel og Are godsakene

Pudder i Hemsedal: – Det var en 10/10 dag

ETTER STENGETID. Preppemaskinfører Emiely Carratu  jobber etter anleggets stengetid for å gi skientusiaster optimale forhold. Bilde: Bård Gundseren
Emiely Carratu tok et uvanlig yrkesvalg

– Evnen til å multitaske kommer godt med

SUPERMAN FRONTFLIP: Universitetets superman heter Martin Sevlejordet, og han kjører telemark. Foto: Andreas Flo/NTNUI (CC BY 4.0)
Univers(itet)ets beste frikjørere

– Fellestrekket er at alle er like nervøse

gutt som hopper på ski i skog pg pudder
Sjeldent pudderføre i Alpene

En smak av gamle dager i Østerrike

SHOW: Backflips og frikjøring er blant de faste ingrediensene i Fjellsportfestivalens oppskrift. Foto: Fjellsportfestivalen
Klart for Fjellsportfestivalen i Sogndal

– Vi er utsolgt og maksa kapasiteten, for å sei det slik

RADAR: Værradaren på windy.com viser  nedbørsmengdene live.
Blir det regn eller snø?

Disse slipper unna mildværet

annonse
FROSSENT VANN: Taiyo Nakanichi surfer puddersnøen. Foto: Yasuyuki Shimanuki
Se Stinius Skjøtskift & Co på Hokkaido

Bunnløst i Japan: – Det ser ut som han surfer

TERRENGFELLE: I det heisnære offpisteområdet Djeveldalen i Hemsedal har det på to år skjedd to dødsulykker. Dette bildet er tatt etter skredene som krevde ett liv nyttårsaften 2022. Foto: Markus Landrø/NVE
Dødsulykken i Hemsedal

Derfor skiltes ikke Djeveldalen

OPPDAL, SÅ KLART! Dette gjorde Tore Meirik rundt lunsjtider 6. februar 2024. Foto: Ole-Jørgen Lian
Aldri jobb på en pudderdag

Oppdal: – På sitt aller beste

I NYTT LYS: Den nye kveldskjøringstilbudet skal gi et spektakulært preg og en eventyrlig stemning for Oskar (6) og andre besøkende av Myrkdalen. Foto: Chris Baldry
Se film fra Eventyrskogens LED-lys

Nytt og fargerikt lysanlegg i Myrkdalen

ENDELIG: Nå kan du se været 21 dager frem i tid. Foto: Christian Nerdrum
Lanserer langtidsvarsel for 21 dager

Nå blir det lettere å planlegge turene

Red Bull Home run
Tar pause - inn kommer Red Bull Homerun

Erstatter Alperittet på Stranda

STRANDA: Trygg Lindkjølen fant djup snø på Strandafjellet. Skjermdump: Emil Leenderts
Pudderalarm på Strandafjellet

Anbefaler fridag: – 50 cm nysnø

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen