– Vi er glade for at vi nå har fått en presisering av dagens strømstøtteordning hvor idrettslagene kan overta strømregningen for den delen av de private anleggene som våre medlemmer benytter til trening og konkurranser. Idrettslaget som benytter disse traseene, kan søke strømstøtte på lik linje med den øvrige idretten og frivilligheten, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.

I følge NTB forutsetter støtten at idrettslagene selv betaler strømkostnaden knyttet til tilrettelegging og drift av den delen av skianlegget som den organiserte idretten benytter.

Annonse

Et anlegg som virkelig kan slippe jubelen løs for den nye strømstøtteordingen er Ingierkollen Slalåmsenter. Tidligere i høst uttalte innehaver og eier av Ingierkollen Slalåmsenter Ludvig Daae at det slett ikke var sikkert at det ville bli drift i vinter på grunn av høye strømpriser. Og fordi de var en kommersiell bedrift - ikke hadde krav på strømstøtte.

KANONENE GÅR: Ingierkollen er i gang med snøleggingen, selv om dette bildet er fra forrige vintersesong. Foto: Ingierkollen Slalåmsenter
KANONENE GÅR: Ingierkollen er i gang med snøleggingen, selv om dette bildet er fra forrige vintersesong. Foto: Ingierkollen Slalåmsenter

– Vi jobber som at vi skal åpne, men det er ekstremt usikkert om vi får det til. Det vil også koste meg mellom 400 000 og én million å holde stengt, sa han til Dagbladet tidligere i høst.

Men nå er det altså en annen låt i pipa. 

– Vår lokale klubb Ingierkollen-Rustad Slalåmklubb kan nå søke støtte til strøm og får dekket deler av vår regning, skriver innehaver og eier av Ingierkollen Slalåmsenter Ludvig Daae på anleggets facebooksider. 

Nå er Ingierkollen i gang med snøleggingen, men skrur visstnok kanonene av og på i takt med strømprisene

– Jeg ser an situasjonen og vurderer nøye pris/kulde, slik at vi får maks ut av anlegget per krone, skriver han videre på facebook-siden. 

Begeistringen til Daae og responsen i kommentarfeltet under innlegget til innehaveren gjenspeiler også lettelsen over å endelig få en avklaring på støttespørsmålet. 

– Ikke lett å beskrive lettelsen og gleden jeg har, da dette selvsagt har plaget meg stort denne høsten. Nå ser alt så mye bedre ut, skriver han videre som samtidig retter en takk til Norges Skiforbund og IRS som har jobbet for å få på plass ordningen. 

– For norsk skisport er dette en gledens dag, og dette vil bety at vi kan få mer skiaktivitet i vinter, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug til NTB.