– Foreberedelsene foran denne sesongen føles som en liten rekord. Sjeldent har det gått såpass smertefritt, og det å ha full kontroll flere dager i forveien til selve åpningen er en luksus vi ikke alltid får kjenne på, sier markedssjef Nikolai Jelstrup i Nesfjellet – skisenteret som vel er mer kjent som Nesbyen for de fleste. 

Til helgen åpner Nesfjellet to heiser: Nesfjellet-Ekspressen (åtteseters stolheis) som frakter gjester til toppen, og barneheisen Tusse som ligger skjermet til for nybegynnere og de minste. 

VINTERLAND: Nesfjellet forbereder langrennsløyper med omlag 2 mil med løyper fra alpinsenteret og innover i skog og snaufjell. Foto: Tom Erik Finnerud
VINTERLAND: Nesfjellet forbereder langrennsløyper med omlag 2 mil med løyper fra alpinsenteret og innover i skog og snaufjell. Foto: Tom Erik Finnerud

I tillegg forbereder Nesfjellet langrennsløyper med omlag to mil med løyper fra alpinsenteret og innover i skog og snaufjell. 

– Første skidag ligger an til å bli en drøm på Nesfjellet. Det er kommet jevnt med snø siden mandag, og målestokken har vist mellom 25 og 40 cm på ulike plasser, sier Jelstrup som dermed vil være blant de fem første anleggene til å åpne for sesongen.

I fjor investerte Nesfjellet i en helt ny åtteseters stolheis til nesten 100 millioner kroner, som har gjort turen til topps langt mer komfortabel og effektiv enn tidligere.

– Vi åpnet også en ny nedfart som er blitt vår lengste, på 2,6 kilometer. Planen er å åpne flere nedfarter i dette området, som kalles Syningen. Dette håper vi å komme videre med de nærmeste årene, fortsetter Jelstrup. 

I år vil det vil gjøres noen mindre investeringer, blant annet nye rails i parken.