Det var i starten av september det ble klart at selskapet Branäsgruppen, som eier flere skianlegg, ville selge Tolvmannabacken. Anlegget har slitt i lengre tid, og nådestøtet kom i koronakrisen. 

Denne uken avslører det svenske skinettstedet at det er Oscar Härnström som har kjøpt skisenteret som ligger i Kisa, omtrent tre timer sør for Stockholm. 

Annonse

Ifølge Freeride var Tolvmannabacken Östergötlands største skisenter, med besøk fra blant annet Norrköping, Linköping, Jönköping og Västervik. 

I en pressemelding sendt ut av tidligere eier, og Härnström, blir det altså klart at skikjøringen kuttes helt ut. Nå jobber anlegget med å omstille seg til sykkelpark, med åpningstid 8 måneder i året. 

– Jeg har konkurrert i hele verden, og ser hvor stor interessen er for terrengsykling. Selv om flere svenske sykkelparker har vokst fram de siste årene, ligger Sverige generelt flere år bak Sør-Europa, sier Härnström. 

Branäsgruppen ønsker den nye eieren lykke til.

– Det skjer en økning av sykkel i hele turistnæringen, særlig for terrengsykling. Vi ønsker Oscar lykke til. Oscar har mange års erfaring, et stort kontaktnettverk og masse ideer for hvordan han vil utvikle Tolvmannabacken, sier Anders Kjällström i en pressemelding.

Det er uklart hva skianlegget ble solgt for. Men i 2019 omsatte de for omtrent 6 millioner kroner, og gikk i overkant av en million kroner i underskudd.