Hjem
 / Geilo
 / Blir Geilo først?

Blir Geilo først?

Geilo planlegger åpne de første heisene torsdag 1. november, og ser dermed ut til å slå Hemsedal, Kvitfjell og Trysil på målstreken.

Sist oppdatert 24. oktober 2012 kl 14.49
GEILO NÅ: Vinteren har kommet til Geilo, og planlagt seosngstart er 1. november. Foto: Terje Bjørnsen
GEILO NÅ: Vinteren har kommet til Geilo, og planlagt seosngstart er 1. november. Foto: Terje Bjørnsen

– Kuldegradene som er ventet de neste dagene, gir håp om rekordtidlig åpning i skianlegget på Geilo. Snøkanonene starter i løpet av det neste døgnet og det lover godt for åpningsdato allerede 1. november i skiheisene. Vi er glade for å komme i gang tidlig med skisesongen, det er mange skiglade Geilo-gjester som ser frem til sesongens første skidag, sier markedssjef Møyfrid Larsen i Visit Geilo.

Hemsedal tjuvstarter

Også Hemsedal, Trysil og Kvitfjell er i rute med snølegginga, og flere av stedene har fått et lite dryss natursnø. Trysil og Kvitfjell planlegger sesongstart lørdag 3. november, men Hemsedal akter å starte en dag tidligere.

Natursnø i høyden

– Nå kommer kulda tilbake og fra i kveld planlegges det produksjon på full kapasitet på snøleggingsanlegget. Det har alt blitt lagt en del snø i løypene, men under mildværsperiode har snøkanonene stått. Det som alt har blitt produsert har holdt seg bra, og i tillegg har det kommet natursnø i de høyere områder av skianlegget. Alt ligger til rette for en fin sesongstart den 2. november. Hemsedal har bra med snø i fjellet og mange har hatt førpremiere på sesongen med topptur på ski eller splitboard, skriver Skistar Hemsedal i en pressemelding til Fri Flyt.

Lovende værmelding for Bjorli

Bjorli er ofte det skianlegget som åpner først i Norge, men foreløpig gir de ingen lovnader på sine nettsider, annet enn at værmeldinga lover både snøfall og kuldegrader, som betyr at sesongstarten nærmer seg med stormskritt.

Til slutt tar vi med at også Gaustablikk har fine forhold og kan klare en tidlig sesongstart.

Publisert 24. oktober 2012 kl 14.49
Sist oppdatert 24. oktober 2012 kl 14.49
Relaterte artikler
NY TAUBANE: Bård Gundersen og Kevin Eikrehagen står ved togstasjonen på Geilo og ser opp mot området der det på sikt skal settes opp en taubane på Geilo. Foto: Christian Nerdrum
Vil tilbake i skandinaviatoppen

Geilo: – Det skal investeres mye mer

GEILO: Når det er sånne snømengder er det greit med en pause fra skolebenken. Her er studentene Celine Birkelid og Benjamin Skaaheim i aksjon. Foto: Paul Lockhart
Fersk pudder på Geilo

Store mengder nysnø på Geilo

Geilo
Geilo sesongåpner i helga

Åpner Vestliaheisen til helga

Pomaheisen på Geilo
En hyllest til Poma-heisen på Geilo

– Er det lov å si den har en egen type skjønnhet?

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue