– Vi ser fryktelig fram til helga. Vi har jo holdt på her i hele vinter, og ser veldig, veldig frem til å komme i gang, sier Per Arne Vole i Galdhøpiggen Sommerskisenter til Fri Flyt.

Lørdag denne uken åpner skianlegget for første gang. Sommerskisenteret, som populært blir kalt Juvass, blir dermed sesongens andre sommerskianlegg som åpner heisene for sesong, etter at Folgefonna startet forrige helg.

Onsdag, på Nasjonaldagen, var flere på Galdhøpiggen med topturutstyr. De kunne melde om gode skiforhold. Torsdag kom regnet, men mot helga er det spådd omlag fem varmegrader og overskyet lørdag. Søndag kommer solen frem, men det er spådd noen få millimeter nedbør tidlig på morgenen.

– Det var knallføre, med vårsløsj. Det har vært litt varmt her nå. Det blir fine skiforhold her nå, sier Vole.

I år er det Supervention-stjerna Even Sigstad som har ansvaret for parken (krever innlogging). Han kan love parktilbud allerede i åpningshelga.

– Det blir to middels store hopp, tilsvarende de som er i Tryvann, også blir det noen rails, sier Sigstad til Fri Flyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

gald2
gald2

TO HOPP: Det blir to middels store hopp klare til sesongåpninga. Foto: Even Sigstad

– Hva jobber du med videre nå?

– Det er egentlig en kontinuerlig prosess gjennom hele sommeren, det kommer til å være noe nytt i parken omtrent annenhver dag. Men en av tingene er et stort hopp på omlag 20 meter. Det blir ikke klart til åpningen, men litt etter.

Sigstad var selv på toppen av Galdhøpiggen to ganger på Nasjonaldagen, og kan melde om godt skiføre.

– Det er sløsj på dagen nå, og forhåpentligvis fryser det på i løpet av natta. Men det er fint nå.