– Planen er at jeg skal bo oppe ved skisenteret et par måneder i sommer og jobbe med terrengparken, sier Even Sigstad.

Multikunstneren fra Field Productions skal ikke bare sørge for kvaliteten i parken i sommerskisenteret, men han skal også ordne med Field Productions egen camp, som tar over for Quiksilver Camp. I fjor ble campen avlyst, og da ble det heller ikke bygd terrengpark under Galdhøpiggen, men i år blir det altså full satsing.

Annonse

– Field-campen lages etter Quiksilver Camp-malen, men vi satser også på å gjøre filming til en del av det hele. Filip Christensen kommer for å være filmcoach, i tillegg til kjørere som Jesper Tjäder, Kim Boberg, Aleks Aurdal, PK Hunder og mest sannsynlig også Tom Wallisch. Det blir to camper i starten av sommerferien, forteller Even Sigstad.

– Du skal bo der oppe i to måneder. Er du ikke redd for brakkesjuka?

– Hehe, neida, om ettermiddagene skal jeg rusle opp på Piggen og snekre og sveise rails. Det blir bra!

Sigstad lover en park for alle, med minst ett stort hopp og flere middels store, i tillegg til en drøss rails. Og avtalen med skisenteret er at parken skal være oppe hele sommeren – ikke bare de to ukene campen foregår. Det har vært litt mer snø enn normalt for årstiden under Galdhøpiggen, noe som lover godt for sommerskisesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

sigstad2
sigstad2

PARKEN GJØR COMEBACK: Etter en sommer uten terrengpark, blir det parksatsing for fullt på Galdhøpiggen sommer- skisenter denne sesongen. Foto: Tore Meirik 

– Vi har rundt tre meter snø oppå isen nå, og det er litt over normalt, selv om det er ganske lite snø i området ellers. Vi legger kunstsnø for fulle mugger når det er kaldt nok, helt fram til åpningen som blir i midten av mai, forteller den nye driftssjefen på Galdhøpiggen sommerskisenter; Per Arne Vole.

Selv om skisenteret pleier å holde åpnet helt til de første vinteranleggene åpner om høsten, så tør ikke sjefen lover park så lenge.

– Blir det park også etter sommeren?

– I første omgang kjører vi for fullt med terrengpark fra pinsehelga og fram til midten av juli. I denne perioden blir det håndshaping og god kvalitet. Hvordan vi gjør det etter denne perioden gjenstår å se, sier Vole.

Folgefonna sommerskisenter, som er kjent for å ha en av Europas beste sommerparker, melder om litt mindre snø enn i fjor, men like fullt veldig fine forhold.

– Vi åpner den siste helga i april, eventuelt enda tidligere hvis vinteran- leggene rundt oss ikke har nok snø. Parksjef Emil Fossheim er tilbake i år, etter at han var skada i fjor, så parken blir enda bedre. Vi kjører også på med camp i sommer, sier daglig leder Andreas Skogseth.

Fra sommerskisenteret på Stryn meldes det om bra med snø, og satsing på samme nivå som i fjor denne sommeren.