Galdhøpiggen Sommerskisenter avslutter skisesongen etter rekordhøst

Galdhøpiggen Sommserskisenter, Juvass, har solgt over 5500 heiskort denne høsten. Til helga er siste sjanse i sommerskisenteret.

Sist oppdatert: 30. oktober 2019 kl 12.15
JUVASS: Galdhøpiggen Sommerskisenter stenger for sesongen. Her fra da Fri Flyt var i skianlegget i høstferien. Foto: Erlend Sande
JUVASS: Galdhøpiggen Sommerskisenter stenger for sesongen. Her fra da Fri Flyt var i skianlegget i høstferien. Foto: Erlend Sande
Lesetid: 2 minutter

– Det har vært en knallfin høst. Det har vært mye bra vær, og vi har kun hatt stengt en dag i oktober, sier Per Arne Vole, daglig leder på Galdhøpiggen Sommerskisenter, som populært går under navnet Juvass.

Etter en heller trist sommer, som endte med at alle de tre norske sommerskianleggene måtte stenge før august, har skianlegget i Jotunheimen levert en rekordhøst. På en typisk helg har 500 skikjørere vært innom - og Vole sier de har solgt over 5500 heiskort i løpet av høsten.

Det tilsvarer en økning på 25 % fra de beste årene de har hatt tidligere.

– Dette er utrolig viktig for oss, sier Vole.

Helga som kommer er siste mulighet for skikjørere til å bruke sommerskianlegget - og heisen stenger etter søndag 3. november. Det ligger an til en fin avslutning på sesongen - med sol fredag, overskyet og minusgrader på lørdag og søndag. Det er heller ikke mye vind.

Vole regner med rundt 200-250 besøkende i avslutningshelga.

– Det blir ikke så mye lag denne helga. Det er heller ikke spådd mye vind, og alt ligger til rette for en god avslutning på skisesongen, sier Vole til Fri Flyt.

Galdhøpiggen Sommskisenter re-åpnet altså skisenteret etter sommeren, og har holdt åpent fra helga 13/14. september. Nå stenger de altså igjen.

Publisert 30. oktober 2019 kl 12.15
Sist oppdatert 30. oktober 2019 kl 12.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen