– En livsstil det er vanskelig å komme ut av

Per Arne Vole har overtatt ansvaret for Galdhøpiggen Sommerskisenter og Juvasshytta.

Sist oppdatert: 23. mars 2017 kl 12.00
NY MANN: Per Arne Vole tar over Galdhøpiggen Sommerskisenter fra faren. Foto: Galdhøpiggen Sommerskisenter
NY MANN: Per Arne Vole tar over Galdhøpiggen Sommerskisenter fra faren. Foto: Galdhøpiggen Sommerskisenter
Lesetid: 3 minutter

Per Arne Vole (31) har overtatt som daglig leder av Galdhøpiggen Sommerskisenter, og lover mer av alt for kommende sesong: Lenger åpningstid, mer frikjøringsareal, mer tilrettelegging for både klubber og lag så vel som turister, og gjenåpning av parken som var stengt i fjor.

Parken er det for øvrig Even Sigstad som skal være sjef for, og han skal ha en camp med Field Production der i løpet av sommeren.

– Vi har hatt park i flere år, men i fjor var det ikke park. Det har ikke vært lønnsomhet i å ha park så langt, men det er en del jibbere som kommer, så vi vil prøve å ha park igjen i år, og håper vi kan fortsette med det. Vi skal også preppe bedre overalt og lage større frikjøringsområder i år, og håper det vil få flere til å kjøre ski på sommeren, sier Vole.

  • Les også:  

En mannsalder med sommerskisenter

I 1985 startet faren Per opp sommerskisenteret med et mobilt skitrekk på Vesljuvbreen, som nå er bedre kjent som "Juvass". Siden den gang har sommerskisenteret blitt utvidet med permanent t-krok heis, garasjer, kafe, betjeningsbolig og driftsbygninger.

Per har nå gitt stafettpinnen videre til barna sine Per Arne Vole og Silje Stee Vole (27), som ønsker å drifte sommerskisenteret videre sammen med Voles samboer Anja Smedsmo og søsterens mann Vidar Stee. De fire driver fra før Juvasshytta, som ligger vegg i vegg med skisenteret.

– Målet er at vi skal kunne leve av dette. Det tror jeg vi skal klare.

Bedre enn Alpene

Ifølge Vole har Norge bedre forhold for sommerski enn isbreene i Mellom-Europa.

– Her i Norge kan vi salte, og det gir jevnere og bedre snøforhold. I Alpene salter de ikke, så slik sett har vi en fordel overfor store steder som Sölden og Hintertux, forklarer Vole.

Når det er sagt, er det likevel en fordel å holde saltingen nede, for overdreven salting gjør at smeltingen utover dagen og ettermiddagen blir større enn uten. Derfor vil Vole åpne for at klubber og lag som ønsker det kan få starte treningen så tidlig som i 5-tida, mot klokka 9 som har vært vanlig til nå.

Vinter som livsstil og levebrød

Vole var aldri i tvil om at han skulle overta skisenteret da faren ønsket å gi seg.

– Faren min startet dette og bygget det ut. Jeg har vokst opp her, og jeg har jobbet på skisenteret her siden jeg var 10 år. Det blir en livsstil det er vanskelig å komme ut av, sier 31-åringen.

– Det beste med denne livsstilen er å treffe alle de trivelige folkene som kommer. Mange av trenerne og løperne kommer igjen år etter år, og flere av dem har vært her hvert år siden faren min startet for over 30 år siden, sier han.

Men sommerferie blir det dårlig med for den som driver sommerskisenter.

– Nei, det er vinter hele året for oss, ler Vole.

Galdhøpiggen Sommerskisenter åpner for sesongen 20. mai, og holder det gående til og med 6. november. 

Publisert 23. mars 2017 kl 12.00
Sist oppdatert 23. mars 2017 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen