Ny besøksrekord for Folgefonna

Til tross for varmegrader og regn økte Folgefonna besøksantallet denne sommeren.

Sist oppdatert: 17. oktober 2016 kl 09.35
REKORD: Folgefonna satte ny rekord i år. Foto: Andreas Skogseth
REKORD: Folgefonna satte ny rekord i år. Foto: Andreas Skogseth
Lesetid: 2 minutter

– Vi har nok en sesong med rekordbesøk på tross av at vi fikk tidenes dårligste sommervær. Det var circa 2000 flere som besøkte oss år, så det ble til slutt omtrent 21.500 unike brukere. Ny lengre heis og bedre løype- og parktilbud ble godt mottatt. Resultatmessig er vi absolutt på rett vei med solid økning i salgsinntekter, sier daglig leder ved Folgefonna Sommerskisenter, Andreas Skogseth til Fri Flyt.

Like før slutten av oktober stengte det populære sommerskisenteret på Vestlandet heisen for godt denne sommeren. Det kan de gjøre med god samvittighet, etter å ha økt besøksantallet nok et år. Det skjer i tillegg etter den varmeste september-måneden noensinne. Ifølge Skogseth har skianlegget normalt nattefrost i den perioden.

En av årsakene til at Folgefonna, populært kalt Fonna, har kunne ha lang nok sesong er fordi de lagrer snø. Det vil de også gjøre i år.

– Vi har de siste årene jobbet med snøkonservering og dette reddet oss i år. Nå intensiverer vi dette arbeidet og neste år kan vi love en laang sesong på Fonna, lover Skogseth.

Galdhøpiggen Sommerskisenter holder forøvrig fremdeles åpent, som eneste sommerskisenter i Norge.

Publisert 17. oktober 2016 kl 09.35
Sist oppdatert 17. oktober 2016 kl 09.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen