Nå blir det knallforhold på Folgefonna

Folgefonna holder åpent hver dag denne uka. Værvarselet er mildt sagt oppløftende lesning.

Sist oppdatert: 12. september 2016 kl 12.46
I DAG: Bildet fra Folgefonna mandag. Foto: Andreas Skogseth
I DAG: Bildet fra Folgefonna mandag. Foto: Andreas Skogseth
Lesetid: 1 minutter

– Vi konsentrerer oss om to løyper hvor det fremdeles er godt med snø. Snøkvaliteten er bra, men vi er nede på gammel snø med fast underlag, sier daglig leder på Folgefonna sommerskisenter, Andreas Skogseth.

Sommerskisenteret skulle opprinnelig stenge forrige helg, men holder nå åpent frem til 25. september. Selv om anlegget holdt stengt på hverdager i forrige uke er det nå mulighet for å kjøre ski hver dag framover.

Selv om det er mulighet for alle å kjøre i bakkene er det likevel flest alpine treningsgrupper som kjører ski.

– Vi anbefaler ikke Fonna for nybegynnere i september, fordi man må krysse et isete felt for å komme til løypene, sier Skogseth.

Værvarselet fra Yr viser sol og opp mot 16 varmegrader hver dag fram til lørdag. Også søndag blir en god dag, ifølge langtidsvarselet. Frikjøringsområdene og parken på Folgefonna har derimot smeltet vekk, og vil ikke bli mulig å kjøre denne høsten.

Også Galdhøpiggen sommerskisenter holder åpent. I helgen fikk de nysnø, og kan i likhet med Folgefonna se frem mot sol og varmegrader de kommende dagene.

Publisert 12. september 2016 kl 12.46
Sist oppdatert 12. september 2016 kl 12.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen