Her kommer tidens norske sommerpark

Landets beste parkbygger har planene klare for kommende rekordsommer på Folgefonna.

Sist oppdatert: 24. april 2015 kl 14.24
FONNA NÅ: Enorme snømengder og en overivrig parkbygger. Det lover godt for sommersesongen på Folgefonna. Foto: Jan Petter Svendal
FONNA NÅ: Enorme snømengder og en overivrig parkbygger. Det lover godt for sommersesongen på Folgefonna. Foto: Jan Petter Svendal
Lesetid: 2 minutter

Tradisjonen tro skal Emil Fossheim bygge terrengpark på Fonna Glacier Ski Resort –som det så fint heter- i år. Og aldri før har han hatt så mye snø å jobbe med. Daglig leder Andreas Skogseth sier kort og godt:

– Det er enorme mengder snø!

LES OGSÅ: Masse snø i sommerskisentrene!

LES OGSÅ: Her kjører du park i sommer

– Sykt mye sidehits og secretspots!

Parkbygger Fossheims plan beskrives best av byggeren selv. Her er planene hans for sommerens park på Folgefonna:

– Det hele starter med første del av linja ned mot «Fjellkracken». Den blir litt lengre i år. Der smeller vi opp rails som vanlig, men litt mer variasjon i år, vi skal finne litt ting som kanskje ikke er rails og sette oppi der. Pluss at vi skal kjøpe inn litt nye rails. Et lite dirtbikechannelgap kan fort dukke opp inni der. Etter Fjellcracken får vi en split. Her blir det mulighet for å kjøre en smooth bigjump eller ta til venstre på backfliphoppene og noen nye rails., Vi har mye mer snø i år, så da få vi mye lenger tråkkemaskinspor her, som gir plass til flere element.  Så svinger løypa inn mot starten på tripplellinja, som blir sjukt sweet i år. Det blir nok en del elementer også på flata før tripplelinja. I bånn smekker vi opp en hip i starten av sesongen, og etter hvert en liten streetsetup. Og sidehits og secretspots. Sykt mye sidehits og secretspots!

Ukentlig secretspot-konkis

Fossheim mangler altså slett ikke entusiasme for årets Fonna-park, men ennå har han ikke avslørt det han selv mener blir det feteste:

 – Ukas Feature; vi bygger en ny feature hver uka, og kjører best trick contest på Instagram gjennom uka på den. Premie blir annonsert, men sikkert noe helt sykt! Med andre ord #ukassecretspot: Finn den, slay den og dokumenter det!

Skisenteret åpner neste helg, og da skal trippellinja være klar. Etter planen skal hele parken være ferdig i midten av mai.

LES OGSÅ: Festivalsuksessen fortsetter

LES OGSÅ: Tiril til What!-camp

Se flere ferske bilder fra forberedelsene på Folgefonna i galleriet under!

Publisert 24. april 2015 kl 14.24
Sist oppdatert 24. april 2015 kl 14.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen