Skianleggene i Norge er klare for en tidlig sesongstart. Etter en kald oktober med gode forhold for snøproduksjon, åpner flere alpinanlegg denne helgen. Det lover godt for en lang og god vintersesong.

– Vi står foran en tidlig åpningshelg for alpinanleggene i Norge. Moderne og effektive snøproduksjonsanlegg har lagt grunnlaget for en så tidlig sesongstart, naturligvis hjulpet av de kalde temperaturene, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i bransjeforeningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner. 

Allerede i dag 3. november åpner Bjorli. Deretter følger Nesfjellet, Norefjell og Kvitfjell til helgen. 

HER KOMMER GLEDEN! Kvitfjell har fått tidlig start på snøproduksjonen i år. Foto: Alpinco/Martin Vinje
Les også
Flere anlegg kjører i gang heisene allerede nå til helgen. Her får du full oversikt over når landets skianlegg åpner.
REKORDTIDLIG ÅPNING: Slik så det ut på Nesfjellet 27. oktober. Foto: Nikolai Jestrup
REKORDTIDLIG ÅPNING: Slik så det ut på Nesfjellet 27. oktober. Foto: Nikolai Jestrup

Det er ingen rekord, men Sylling Clausen anser sesongstarten som svært god, og med mer snø på vei lover det godt for ukene videre mot jul.

– Nå durer det i snøkanoner, snø måkes og preppes døgnet rundt ute i anleggene. Slik pleier vi å fortsette hele veien frem til jul – så for de skiinteresserte er dette den beste julekalenderen man kan tenke seg, sier Sylling Clausen. 

GLEDER SEG TIL ÅPNING: Camilla Sylling Clausen håper mange tar seg turen innom skianleggene denne vinteren. Foto: privat
GLEDER SEG TIL ÅPNING: Camilla Sylling Clausen håper mange tar seg turen innom skianleggene denne vinteren. Foto: privat

– Med snø på trærne og skikkelig fine vinterforhold, er det en glede å ønske folk velkommen ut allerede nå. Alpinbransjen satser på en god, gammeldags hvit jul for gjestene sine, og en vintersesong som varer lenge, fortsetter Sylling Clausen.

Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner, som hun jobber for, står også bak fnugg.no, som har daglig oppdateringer på åpne heiser og bakker, snømengde, løypekart, åpningstider og mer,