Wessel klar for Verbier Extreme

Hedvig Wessel med wildcard til verdens råeste frikjøringskonkurranse – og hun legger kulekjøringskarrieren på hylla inntil videre.

Sist oppdatert 26. mars 2018 kl 19.15
KLAR FOR VERBIER EXTREME: Hedvig Wessel har fått wildcard til verdens råeste frikjøringskonkurranse. Arkivfoto: Anders Holtet
KLAR FOR VERBIER EXTREME: Hedvig Wessel har fått wildcard til verdens råeste frikjøringskonkurranse. Arkivfoto: Anders Holtet

Etter sju år i verdenscupen og deltagelse i to OL akter Wessel å kutte ut kulekjøringa neste sesong. Men hun er på ingen måte ferdig med å konkurrere på ski. Sponsoren Peak Performance klarte å få henne med i Verbier Extreme – frikjøringskonkurransen som avslutter Freeride World Tour (FWT), og utvilsomt er verdens råeste i sitt slag.

– Det er helt fantastisk gøy å få være med på dette her. I starten var jeg bare glad, men nå har jeg vært en stund i Verbier og fått sett en del på face´n, så nå er jeg litt mer nervøs. Men jeg gleder meg veldig til å kjøre og henge med de andre FWT-kjørerne, sier Wessel.

– Hva var utslagsgivende for at wildcardet gikk til deg?

– Jeg har jo kjørt frikjøring noen år, og fått et par gode resultater (Hedvig har vunnet både Høkkers Invitational og Skandinavisk mesterskap i frikjøring, journ. anm.). Jeg sa fra til Peak at jeg var gira på dette her, og da ordna det seg.

– Hva med kulejøringskarrieren?

– Jeg har bestemt meg for å ikke kjøre kuler neste år. Det føles veldig riktig å gå for frikjøring nå, og ett av målene med Verbier er å få et så godt resultat at jeg kan kjøre mer neste sesong. Men jeg utelukker ikke et comeback i kuleløypa senere – jeg tror jeg kunne gjort det bra i neste OL, men jeg føler på en måte at det meste er gjort også. Dessuten har det vært en nokså tøff økonomisk situasjon, og jeg føler ikke jeg har fått de resultatene jeg har potensiale til, i hvert fall ikke denne sesongen.

Hedvig-leder_ordinary_1200
Hedvig-leder_ordinary_1200

MERITTERT FRIKJØRER: Hedvig Wessel i aksjon under nordisk mesterskap i Riksgränsen, hvor hun har vunnet en gang.

Nå er Hedvig i Verbier, hvor hun kjører sammen med årets sammenlagtvinner av herreklassen i FWT, Kristofer Turdell, og Henrik Windstedt, som har vunnet tidligere.

– Jeg lærer sjukt mye av gutta nå, og det er selvsagt veldig nyttig, sier hun.

– Hva er målet ditt med konkurransen – i tillegg til å legge inn noen aksjer for deltagelse neste år?

– Først og fremst å ha det gøy, og føle jeg kjører med flyt og hopper stort. Jeg drømmer selvsagt om medalje, men jeg skal ikke være så tøff i trynet, for det er mange råe folk med!

Ingen andre nordmenn kjører årets FWT, men norske kjørere har likevel imponert i Verbier Extreme; Pia Nic Gundersen vant konkurransen i 2014.
Årets konkurranse går mellom 31. mars og 8. april.

Publisert 26. mars 2018 kl 19.15
Sist oppdatert 26. mars 2018 kl 19.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen