Birk Ruud fikk dommere og publikum til å måpe da han serverte triks til 95.75 og 92 poeng. Men det er den siste og langt mindre viktige summen på sistehoppet som nå går sin seiersgang på internett.

For da Ruud, som allerede hadde sikret gullet før sitt siste forsøk, gjorde et langt enklere triks, fant dommerne frem skalens artigste poengsum. Samtlige seks dommerne, inkludert norske Vegard Øye, ga Ruud poengsummen 69.

Referansen er jo soleklart for voksne. Men 69 er ikke bare en velkjent sexstilling. De siste årene har tallet blitt gjenganger for humor på internett og i såkalte "memes", altså artige kombinasjoner av bilder og tekst.

Ofte er det noen som oppdager tallet et sted og da får en respons med "nice".

Stuntet var åpenbart planlagt av dommerne - alle sendte fra seg samme score.

– Stor enighet i dommerbua om den, sier Øye til Fri Flyt.

Birk Ruud tok OL-gull
OL-GULL: Birk Ruud hylles av lagkamerater og trenere etter OL-gullet natt til onsdag. Foto: Foto: Bjorn Steinar Delebekk / VG

Stuntet gikk derimot upåaktet hen hos de norske kommenatorene, som ikke nevnte poengsummen i sendinga. Ifølge Bendik Øye, som er ekspertkommentator for Discovery, var «de i svime» da poengene blitt gitt og gullet allerede var sikret.

Slik er det derimot ikke med internett. Brukerne av blant annet Reddit har fått det med seg og flere internasjonale medier har skrevet om poengene. Blant annet Insider.

Nå går altså klippet og bildene av Birk Ruud i målområdet, med det norske flagget, viralt.

Birk Ruud sikret Norges andre gull i freeski natt til onsdag og historiens første for herrer i Big Air. Ruud nærmest smadret konkurrentene .

– Da var det gjort! Dette har jeg jobbet for og drømt om så lenge, og jeg er veldig takknemlig for mulighetene freeski har gitt meg for å oppnå noe så stort, sa Ruud til Fri Flyt.

Natt til mandag får han en ny sjanse til medalje når herrene skal kjøre kvalifisering i slopestyle.