Det var til slutt Mcrae Williams som tok gullet i søndagens VM-finale i Sierra Nevada i Spania foran Gus Kenworthy og James Woods. Beste norske ble Birk Ruud på 15. plass, foran Christian Nummedal på 16.

Det var likevel kometen og supertalentet Ruud som stjal showet i Spania. Da han falt på siste element etter et run som trolig ville holdt til medalje i VM, ble han synlig sint.

Annonse

– Jeg tror aldri jeg har vært så sinna, men jeg var mest lei meg. Det var alt på en gang. Jeg var skuffa, sur og lei meg, sier Ruud til NRK.

Klippet har siden i går gått viralt. Der ser vi blant annet Ruud hoppe over sikkerhetsnettet, og kjøre vekk fra arenaen.

Sportssjef i Nor Freeski, Christopher Frankum, ble overrasket da Ruud falt. 

– Han har vært så stabil hele helgen, så jeg ble veldig overrasket da han falt. Men det var flere som falt på det siste hinderet.

Johanne Killi måtte stå over konkurransen grunnet en hofteskade. Det er ukjent hvor lenge X Games-vinneren fra Hafjell må se ski fra sidelinjen. Videre utredning og undersøkelser vil bli gjennomført i Oslo kommende uke, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

Tora Johansen ble dermed eneste norske utøver i kvinneklassen. Hun endte på 23. plass.

Tess Ledeux vant kvinnens slopestyle-finale foran Emma Dahlstrom og Isabel Atkin.

Øystein Bråten havnet til slutt på 50. plass. Felix Usterud havnet på 40.