/ Skifilm

Se skifilmen Mom´s Turn

– Lett å unne den andre parten en dag på ski

For småbarnsforeldrene Heidi og Robert Pallin Aaring står skikjøring høyt på prioriteringslisten. Få med deg skifilmen «Mom`s Turn».

Sist oppdatert 16. november 2022 kl 12.14

I skifilmen «Mom´s Turn» blir ansvaret mellom småbarnsforeldrene Heidi og Robert Pallin Aaring fordelt med gullvekt.

– Heldigvis har dette kommet naturlig. Dette har nok noe med at vi begge brenner for skikjøring, og da er det lett å unne den andre parten en dag på ski. Vi har nok en mer moderne likestilling hjemme, sier frontfigur Heidi.

Plottet i filmen er litt satt på spissen, og tydeliggjøres ved bruk av humoristiske grep.

Heidi og Robert har nemlig en liten gutt sammen, som ikke står i veien for skidager i fjellet. Robert har gjort seg klar for en dag i bakken, men det har også Heidi som har kommet hakket nærmere utgangsdøra og dermed vinner en skidag i fjellet.

Det er vel nettopp dette filmen handler om - at det er mamma sin tur - eller sving, som Mom´s Turn også kan oversettes fra.

Mom´s Turn er spilt inn i den sveitsiske alpeperlen Andermatt. Med i filmen er også frikjøringsjentene Lovisa Rosengren og Lisen Strøm.

Heidi og Robert er som kjendiser i skiverdenen å regne, og går ofte under kallenavnet frikjøringsekteparet. Men med felles ansvar for et lite barn, kommer også dilemaene snikende. Men i familien Pallin Aaring løser tydeligvis dette seg selv.

Hos oss står gjerne Robert over grytene, mens jeg skrur møbler. Helt perfekt, spør du meg, sier Heidi.

SUPERMAMMA: Heidi Pallin Aaring fra skifilmen Mom´s turn. Foto: Privat
SUPERMAMMA: Heidi Pallin Aaring fra skifilmen Mom´s turn. Foto: Privat

– Det kan virke som at det er om å gjøre å ikke være med Lavrans? Blir vel ikke helt idyllisk det heller, isåfall?

– Definitivt ikke. Lavrans betyr alt for oss og vi elsker å være med han. Han er jo en skikkelig godgutt. Dette kommer nok ikke godt nok fram i filmen, da vi har fokusert på humoren knyttet til rollefordelingen mellom mor og far. 

– Mom´s turn var jo en av filmene som ble vist på Fri Flyt Film Tour. Hvordan var mottakelsen? 

– Tilbakemeldingene har vært over all forventning. Filmen har en humoristisk vinkling, noe som kanskje gjør at den skiller seg ut. I tillegg har det kommet mange gode tilbakemeldinger på at det var kult med en damefilm på lerretet, sier Heidi som i et tidligere intervju med Fri Flyt om Mom´s Turn, at idéen om denne filmen oppsto under fjorårets Film Tour, da hun stusset over underskuddet av jenter på lerretet.

TAR ALLE ROLLER: Heidi Pallin Aaring fra skifilmen Mom´s turn. Foto: Privat
TAR ALLE ROLLER: Heidi Pallin Aaring fra skifilmen Mom´s turn. Foto: Privat

– Det er så mange dyktige kvinnelige skikjørere i Norge og da er det på tide å få vist det på skjermen, sa hun

– Hva er dine tips til småbarnsmødre og familier som ønsker å komme tilbake i aktivitet og kjenne på livet utenfor baby-bobla

– Nå skal det jo sies at baby-bobla er en riktig så fin plass å være - og jeg kunne godt tenkt meg å bare bli der, hehe. Men tipset må være noe så enkelt som å gjøre ting som er lystbetont - og for meg er en joggetur i skogen eller en topptur i fjellet det som gir meg energi. Men jeg skal innrømme at det ikke alltid er like enkelt å motivere seg til å komme seg ut på tur, men det er alltid verdt det!

– Men du og Robert er vel ganske ekstreme i denne sammenheng? Hender det at det går litt over stokk og stein? 

– Vi liker nok svært godt å farte hit og dit, med og uten ski på bena, og mange kan nok oppleve det som ekstremt. Men jeg føler vi har funnet vår greie og frem til nå virker det som om Lavrans synes at dette livet er helt topp.

PÅ SKI: Heidi Pallin Aaring fra skifilmen Mom´s turn. Foto: Privat
PÅ SKI: Heidi Pallin Aaring fra skifilmen Mom´s turn. Foto: Privat

– Hva er status hjemme hos dere nå? Bygging av hus etc?

– Det har vært et travelt år, med husbygging, jobbskifte og diverse skiprosjekter, så nå er det utrolig godt å ha flyttet inn i nytt hus og kan nyte fine høstdager i påvente av vinteren. I og med at vi begge er rimelig rastløse kjøpte vi ei gammel campingvogn i fjor. I helgen som var ble den satt i Sunndalen, slik at hele familien kommer seg lettere på tur i fjellet til vinteren. Livet er fylt med kontraster, noe vi begge liker svært godt.

Rasmus Bjerkan har filmet og klippet Mom´s Turn.

Publisert 16. november 2022 kl 10.30
Sist oppdatert 16. november 2022 kl 12.14
annonse
Relaterte artikler
annonse
FREERIDE HEDVIG: En fornøyd Hedvig etter å ha vunnet nok en konkurranse under Freeride World Tour. Foto. FWT
Anmeldelse av Hedvig Wessels Headspace

– Har ikke sett så vakre sekunder i en skilfilm før

REGISSØREN: – Jeg har ofte spurt meg selv hva det er med denne bransjen og de landlige omgivelsene som gjør meg, en homofil mann, så ukomfortabel, sier regissør Ryan Collins. Skjermbilde: People Like Us
Skeiv skikjører i et lite fjellsamfunn

– Jeg har aldri følt tilhørighet

Slår seg sammen med snowboarder i ny film

Klar med Topptyrikon: – Han fryktet ingenting

Stinius Skjøtskift MSP
Stinius Skjøtskift med i ny storfilm

Stinius Skjøtskift blir del av ny storfilm

STORE LINJER PÅ SUNNMØRE: Trygg Lindkjølen i aksjon på Sunnmøre. Nå har han flyttet til Volda for å være nærmere surf - og linjer som dette. Foto: Ståle J. Aklestad
Egen musikk og skibilder i svart-hvitt

Filmet kinofilm med mobilen

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen