Pudderhelg flere steder i landet

Flere fant veien ut i skianlegget eller på fjellet i helga. Nå kan du stemme på din favoritt, som vinner toppturbindingen Marker Alpinist.

Sist oppdatert 13. januar 2020 kl 10.03
PUDDER: Flere kunne nyte godt av skiforholdene i helga - som for eksempel Petter Johansen på Vatnahalsen. Foto: Petter Johansen
PUDDER: Flere kunne nyte godt av skiforholdene i helga - som for eksempel Petter Johansen på Vatnahalsen. Foto: Petter Johansen

Med nesten 30 deltakere i konkurransen om ukens helgebilde blir det hard konkurranse om Marker Alpinist-bindingen, som er denne ukens premie. Det er også tydelig at mange har kommet seg ut på ski - både i inn- og utland. Det er bidrag fra blant annet Alpene og Canada, så her er det et bredt spekter av skibilder. Flere har dessuten funnet veien til nysnøen som har kommet i Norge, med bidrag fra blant annet Voss og Vatnahalsen (som du ser i bildet ovenfor).

Siden det er såpass mange bidrag til konkurransen får du avstemningen først, også fotografenes egne ord om bildene helt nederst. 

Fredag klokken 12 stenger avstemmingen. Dermed gjelder det å hive seg rundt for å sanke stemmer, og dette er historiene bak bildene som er med i fotokonkurransen:

Fotografenes egne ord:

Tom Fredrik Iversen: – På bildet over skoggrensen er det ryggen mellom Nonskar og Hest som sees. Det hadde vært en større gruppe som var på observatørkurs i Leirdalen torsdag, derfor hadde vi godt grunlag på regobs til å konkludere at snøen nok var god. Det slo til.

Mikel Gonsholt: – Det er av William Wilde som leker seg på puter i dyp snø mellom eldgamle bjørketrær i Jostedalen. Foto: Mikel Gonsholt.

Roald Eidsheim: – Kristian Ertnes nyter godsnø i Sogndalsdalen mens solen titter frem og fargelegger seansen. Markus Mohn Werner og Viktor Persson venter på toppen. Njål Sund hadde ikke tålmodighet til å vente på sola, så han kjørte linja i midten før sola kom.

Georg Lande: – Bildet er tatt i Callaghan i BC, lørdag 11. januar, på den dypeste pudderdagen så langt i år. Skikjører på bildet er Sindre Toftdahl.

Bård Smestad: – Haakon Sandnes dropper ut over Oppdal denne nydelige søndagen. Dagene før helga så advarte metrologene om uvær: - Hele landet bør planlegge innehelg.

Knut: – Vegen opp mot Fjukop i Vest-Telemark. Fantastisk føre og veldig artig nedfart. Flott tur. 

Tarald Wærness: – Lørdagstur til Le Génépi, 2870 moh, som pause i eksamenslesingen i slutten av et utvekslingssemester i Sveits. Nydelig vær og herlig dag på ski!

asbjornfk: – Ok+ i dag. Årets beste.

andresolbakken: – Can’t get enough!

toonesaet: – Måneskinn og pudder ned fra Stensesbruna på fredag.

larsbrennmoen: – Pow hound Per Kristian Volden.

frekarls20: – Tok svingen over Hardangervidda. Jaggu hadde dem snø.

leoludwig: – Sogndal.

theonlystaeger: – For en tur!

olesunde: – Sitting on the top of Mt.Finnan today. The ski season is not over yet. Perfect to switch from hiking one day and then ski the next one.

palros: – Spray season is on.

vegard.sjoblom: – And then we dropped into the sunset.

hans.olav: – Strandafjellet.

tjansnes: – Oh yess!

fl340: – Olympic

Stefan Kersting: - Fantastisk tur med lek og moro i Valnesfjord Fauske. Eller med andre ord «søndags drops». Hva skal man ellers gjøre når det er skredfare 3 i Salten enn å kose seg meg litt skogskjøring. Masse drops hele veien! Turen startet med nesten plussgrader og tung våt snø. Men etter hvert ble forholdene bare bedre og bedre og han dumper ned med skikkelig mye pudder.  Lite lys nord for polarsirkelen? Ingen problem, bare å ta med hodelykt og man oppdager en helt ny verden i mørket. Da finnes det heller ingen begrensinger når tid på dagen man er ute. Og lyssettingen ved droppene er ekstra artig.

Petter Johansen: – Sted: Vatnahalsen. Når: Fredag 10. januar. Kjører: Tamara Butenko. Fotograf: Petter Johansen.

Erik Simengård: – Dette bilde er tatt på grensa mellom Italia og Frankrike i skibakken La Rosière (som forøvrig arrangerte FWQ samme dag. Artig å se norske frikjørere kjøre 4* "rett borti høgget" der jeg bor til daglig (Lyon). Fjellkjeden bak består blant annet av Mont Blanc (som på dette bildet gjemmer seg bak skiltet). Ikke hver dag man står på ski inn i et annet land, det går altså Ann her fra La Rosière i Frankrike til La Thuile i Italia. Bildet er tatt lørdag 11. jan av undertegnede.

Arne Nisja: – Hunnedalen er gress med litt strø av snø. Men plukka opp en kommentar om mulighet for 10-20cm nysnø på nettet - og da vermeldingen meldte Bluebird, -5 grader, og vindstille måtte lykken i ei leside søkes rett etter jobb, og før mørket overtok. Og i "halfpipen" på Tjørhom BackYard/Sirdal var hellet med meg - hodelykten ble pakket med - og for én tur i hvilket Majestetisk blålys/solnedgang. Stillhet, -10 grader, vindstille, lys i stadig endring, månen over kammen - og nedkjøring på base med 10cm fjørlett nysnø.. Lykke! 

Torkel Gjeraldstveit: – Bilde er tatt i vossresort fredag den 10.jan klokken 15.00 rett før sola forsvinner bak fjellene.  På denne siden av fjellet fant vi noe urørt snø og kjørte her hele dagen. Halvor Dale Vindal fant denne klippa som var veldig fotogen. Fotografen Torkel Gjeraldstveit klatra opp i ei hule i underkant av klippa for å få den beste vinkelen. Var en bra dag på ski før ny storm kom innover Vestlandet.

Kaisa Tiivel: – Christoffer Gjerde gjør handrag i solnedgång på Voss Resort. Foto tatt av Kaisa Tiivel.

Nils Marius Holm: – Bare et fint bilde som fanger det meste. Fjord, fjell, sjø, og ski. Skarven på Tustna Nordmøre. 

Publisert 13. januar 2020 kl 10.01
Sist oppdatert 13. januar 2020 kl 10.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen