– Jeg fikk jo egentlig ikke starta på runnet mitt i Andorra, så det er klart det var kjipt. Det hadde vært veldig gøy å få vist fram hva jeg kan nå, sier frikjører Dennis Risvoll, som er eneste norske skikjører i årets verdenscup i frikjøring.

Fredag starter årets andre stopp i Freeride World Tour i Chamonix i Frankrike. I det første stoppet, i Andorra, var Risvoll uheldig og kræsja på det første droppet.

– Nå er det bare å begynne på nytt. Den konkurransen er glemt i mitt hode. Heldigvis er det to av tre konkurranse som gjelder for å komme til Alaska, så sjansene er uforandret. Men blir det tryn igjen så … Jeg må prøve å holde meg på føttene nå, sier Risvoll.

Har du oversikt? Her kjøres World Tour´en

Se Chamonix-stoppet direkte her:

– Kort og bratt face

Alpene har vært snøfattig i år, og Chamonix er intet unntak. Den siste uken har variert med regn og varmegrader helt topp til 3000 meter - til nesten en halvmeter snø og vind det siste døgnet. Dermed er det usikkert hva som skjer med konkurransen, som opprinnelig skal starte fredag.

– Forholdene har ikke vært kjempe bra. De bomber facen oppi her nå, så jeg vet ikke helt hva som skjer enda. Vi får se litt hvordan forholdene utvikler seg, men tilbakemeldingene er at de ønsker å få kjørt det så fort som mulig, forteller frikjøreren.

– Hva tenker du om facen?

– Den er kort og bratt. Det er ikke så mye man får gjort i den. Det er kanskje et, maks to elementer. Så det gjelder å tenke kreativt og prøve å skille seg ut. Man får prøve å finne på noe morsomt. Jeg har ikke fått sett så mye på den enda, på grunn av dårlig sikt. Med snøfallet kan den jo også forandre seg.

Også snowboarder Kjersti Buaas kjører årets frikjøringscup. Hun endte på 4. plass i den første konkurransen i Andorra.