Sogndal har før fjorårets konkurranse hatt noen trøblete år med vanskelige vær- og snøforhold. Det var derfor veldig fortjent, og på høy tid, at de fikk en konkurranse med gode snø- og værforhold under fjorårets gjennomføring. I år har dessverre ikke forholdene vært i nærheten av fjoråret, og arrangøren har derfor valgt å avlyse konkurransen.

- Grunnet betydelig mindre snø enn vanlig, vil det dessverre ikke være mulig å gjennomføre freeridekonkurranse i Sogndal denne vinteren sier Sogndal Freeride i en mail til alle påmeldte deltagere.  

Les også: Rekordstor interesse for Sogndal Freeride

Når det er åpenbart at forholdene gjør det vanskelig å arrangere frikjøringskonkurransen, er det veldig bra at arrangøren tar denne beslutningen i god tid før renndatoen. Vi har altfor mange ganger sett at man har prøvd å gjennomføre konkurranser, hvor forholdene har vært for utfordrende.

Les også: FWQ og FWT enkelt forklart

Skiforholdene i Sogndal er generelt gode, men områdene som har vært aktuelle som konkurransesider har for lite snø.

- Det er dessverre for lite snø til å gjennomføre på en forsvarlig måte, sier Sogndal Freeride.  

Les også: Slik kjøres frikjøringscupene

Resten av Fjellsportfestivalen går som planlagt. Feel-good konkurransen Rakkar Open står igjen som konkurranse-alternativet for konkurransekjørerne som likevel velger å ta turen til Sogndal og Fjellsportfestivalen.

Fjellsportfestivalen arrangeres 20. – 24. februar

Norgescupen i Freeride

Fjellsætra Freeride                                     1-3. Mars
Xfree (X2 Festivalen)                                 29-30. Mars
Sauda Backcountry Challenge                     5-6. April
Røldal Freeride Challenge                         26-28. April