Kamilla leder norgescupen (ja, for senior altså) sammenlagt, med seksti poeng foran Lisen Strøm. Det betyr at Strøm må ta en topp tre-plassering uten at Kamilla tar poeng for å ta sammenlagtseieren.

– Jeg har ikke satt meg noe mål. Jeg vil bare kjøre best mulig, og det hadde selvsagt vært veldig kjekt å vinne norgescupen, men vi får se. Lisen ligger høyt oppe, så det blir ikke så lett. Planen er å kjøre linja jeg finner så bra som mulig, så får vi se hvordan det går, sier Kamilla Bratteteig.

– Hva ser du etter når du velger linje?

– Jeg må finne noe hvor jeg kan holde farta oppe, for hopp er ikke min sterkeste side. Jeg må velge noe som åpner for stor fart.

– Hvordan blir det å kjøre på hjemmebane?

– Det er annerledes, men jeg har bare kjørt Tredjerenna en gang i år, for jeg er ikke så glad i å gå. Men jeg har jo vært i facen mye tidligere år, så det er vel en fordel.

Da juniornorgescupen ble avgjort i Røldal forrige helg tok Kamilla seieren både sammenlagt og i den konkurransen. Årsaken til at hun kan kjøre – og vinne – både senior- og juniorcupen er at man må være fylt atten år for å kjøre senior, men man får kjøre junior det året man fyller atten. Dermed blir dobbel sammenlagtseier mulig for ei som har bursdag i januar.

– Hvordan tror du konkurrentene dine takler det når de blir slått av en junior?

– Nei, det vet jeg ikke. Jeg føler ikke noe press, for jeg har mange år foran meg på å gjøre det bra, forteller Kamilla Bratteteig.

– Hvem tror du kommer til å gjøre det bra på lørdag?

– Lisen Strøm, uten tvil. Og Synnøve Medhus og Vilde Fimreite, som begge har hjemmebanefordel. I herreklassen har jeg trua på Stinius Skjøtskift. Han kjører bra.

– Hva med deg selv?

– Joda, jeg håper jeg kan være blant favorittene selv også.

Det meldes om seigt føre i Røldal i dag, og det ligger an til masse myk sløsj når konkurransen starter lørdag klokken 11. Da skal sola steke – som så ofte før under RFC.

image1
image1

TREDJERENNA: Her går Røldal Freeride 2018 - bildet er fra fredag. Toppen oppe til høyre i bildet er ikke med i årets konkurranse, og klippene i midten er stengt av sikkerhetshensyn.