Døds World Tour Tysnes 2023

Kim-André Knutsen vant Døds World Tour Tysnes

Det ble show da dødserne kastet seg utfor det 14 meter høye tårnet under Døds World Tour på Tysnes i forbindelse med festivalen Tysnesfest.

Sist oppdatert 17. juli 2023 kl 23.15

Døds World Tour er tilbake i Tysnes og M/S Sunnhordaland. Døds World Tour kan kalles verdenscupen i dødsing og har i år totalt ni konkurranser.

Tysnesfest er blitt et av de store høydepunktene på Døds World Tour og konkurransen trekker alltid masse folk som del av festivalen Tysnesfest.

Kim Andre Knutsen på Tysnesfest
SHOW: I forbindelse med festivalen Tysnesfest blir det alltid et spektakulært show, her er Kim-André Knutsen i lufta. Foto: Oliander Taule

– Det som gjør konkurransen i Tysnes så spesiell er nok samholdet og stemningen blant dødserne. Alle utøverne bor samlet på veteranskipet M/S Sunnhordaland. Dessuten er konkurransen en integrert del av Tysnesfest, som sikrer masse publikum og veldig god stemning, sier leder i Dødseforbundet Mathias Paasche Hansson.

Høyere enn vanlig

Stillaset utøverne dødset fra var 14 meter høyt og er i øvre sjiktet av høydene det hoppes fra på World Døds tour, vanligvis er høyden mellom 10-13 meter.

– Dødseforbundet har fått noen henvendelser fra utøvere som ønsker å pushe høyden litt. Alle utøverne ble informert om høyden i forkant, og vi har tatt en runde med mange av deltakerne i etterkant for å høre hvordan de likte å konkurrere på den nye høyden, sier Hansson.

Hansson forteller at de fleste tilbakemeldingene var positive, men at det samtidig var noen med nye triks på lager som ønsket å spare disse til en høyde de føler seg mer komfortabel med.

SHOWMAN: Simen Mathisen klemmer til med en dødse-molberger fra 10-eren.
Les også

– En særegen stil

Etter de innledende rundene så vi Kim-André Knutsen på toppen av scoreboardet. Dette er bare hans andre konkurranse i år, men han beviser at han fortsatt har dødsformen på plass. Som Bergenser var han en av de mest lokale deltakerne sammen med profiler som Arne Haugland og Lasse Styrvoll.

Det holdt helt inn på «hjemmebane» for Kim-André som beholdt roen og leverte den beste dødsen i finalen. Rett bak han kom Emil Lybekk som fremdeles leder Døds World Tour sammenlagt og unggutten Herman Solstad (12) som rykket opp til en tredjeplass i sammendraget.

Kim Andre Knutsen dødsing
VANT: Kim-André Knutsen med seier ved siden av Emil Lybekk på andre og Herman Solstad på tredje. Foto: Oliander Taule

– Kim har en særegen stil, og er alltid i kontroll. Emil som har vunnet de fleste konkurransene i år var like bak med bare 0,25 poeng margin. Emil har i år testet ut nye triks på alle konkurranser. Det blir meget spennende å se hvem som går av med seieren i VM i Døds på Frognerbadet den 26. august, sier lederen i Dødseforbundet.

Kim-André Knutsen vant fjorårets Døds World Tour med 289 poeng.

Resultater fra Døds World Tour Tysnes.

UREDD: 12 år gamle Herman Solstad imponerte stort og endte på pallen under Tøds Word Tour i Halden. Foto: Døds Federation
Les også
Publisert 17. juli 2023 kl 09.09
Sist oppdatert 17. juli 2023 kl 23.15
annonse
Relaterte artikler
40,5 meter: Ken Stornes mener alvor. Skjermbilde: @kenstornes
Setter verdensrekord mellom isflakene

Ken Stornes med ny verdensrekord

Skjermdump fra Dare to Dive ep. 1
Ny internasjonal tv-serie om dødsing

Her setter de verdensrekord

SEIERSPALLEN: Truls Torp feierer sin tredje tittel som verdensmester. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Se video fra VM i Døds 2023

Slik har dødsingen endret seg på ett år

10 POENG: Ikke mye å utsette på dette hoppet, men dødseproff Anders Rox mener det er en del feller å gå i for de som vil lære seg å dødse. Foto: Christian Nerdrum
Film med feil og rett teknikk

Dødsing - tre typiske feil

annonse
Ole Bjune Andreas Døds World Tour
Ole Bjune Grythe med nytt kreativt seierstriks i Døds World Tour

Se video av vinnerhoppet til Ole (18) fra dødsekonkurransen i Lillesand

SHOWMAN: Simen Mathisen klemmer til med en dødse-molberger fra 10-eren.
– Ingen begynner på 10 meter!

Slik blir du en dødser

Arne Haugland baklengsstup
Se finalehoppet som sikret Arne dagens beste døds

Se dødseveteranens ville hopp

UREDD: 12 år gamle Herman Solstad imponerte stort og endte på pallen under Tøds Word Tour i Halden. Foto: Døds Federation
Døds World Tour i Halden

Herman (12) overbeviste i Halden

FRYKTLØSE: Deltagerne i Døds World Tour Helsinki viste ingen tegn til bekymring. Foto: Niklas Grönqvist / IG: nikuvaa_
Døds World Tour Helsinki

– Det var crazy!

HARD LANDING: Har du ikke rett posisjon når du treffer vannoverflaten, vil du rett og slett på på en smell (dødser: Anders Rox). Foto: Christian Nerdrum
Dødsing og sikkerhet

Gjør dødsingen litt tryggere

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen