Seier til Birk Ruud i verdenscupen

Birk Ruud vant verdenscupen i Tignes

I en finale med et skyhøyt nivå, tok Birk Ruud nok en seier. Han sikret også sammenlagtseieren i verdenscupen.

Sist oppdatert: 18. mars 2023 kl 13.56
VANT IGJEN: Birk Ruud leverte et knallsterkt førsterun og tok seieren i Tignes. Han vinner også verdenscupen i freeski sammenlagt Foto: Freeskilandslaget
VANT IGJEN: Birk Ruud leverte et knallsterkt førsterun og tok seieren i Tignes. Han vinner også verdenscupen i freeski sammenlagt Foto: Freeskilandslaget
Lesetid: 3 minutter

– Jeg klarte et veldig bra run i dag som jeg er gira på. Jeg er super takknemlig, men jeg har jobbet hardt for dette, så det føles godt, sa Birk Ruud til kommentatoren i målområdet etter dagens seier.

Det var store forventninger til de norske freeskigutta da både Birk Ruud, Sebastian Schjerve og Christian Nummedal kjørte finalen.

Stilfulle Birk Ruud møtte til finalen i t-skjorte og gul ledertrøye , men han leverte et varmt første run som ga han 96.00 poeng. I sitt andre run klarte ikke Ruud å forbedre scoren sin.

Dermed måtte han vente til Andri Ragettli hadde kjørt sitt siste run.

– Nå er det bare å be for seieren, sa Birk Ruud før Ragettli droppet inn.

Etter å ha levert et sterkt run i første omgang lå Ragettli på en tredjeplass før sitt siste run, men med et litt for enkelt triks på den første railen klarte han ikke å ta igjen Ruud. Ragettli endte til slutt på en tredjeplass.

Med fem seiere og flere pallplasser i verdenscupen denne sesongen leder Ruud verdenscupen i både slopestyle, big air og overall freeski. Med overlegne 560 poeng har han, akkurat som Johanne Killi sikret sammenlagtseieren i verdenscupen.

Ruud er også nokså fersk verdenmester, da han for noen uker siden gikk til topps i slopestylefinalen i Georgia.

Se seiersrunnet til Birk Ruud:

Sebastian Schjerve satte standarden tidlig med 91.00 poeng i sitt første run, et imponerende hopprun kombinert med et solid railrun fylt med store rotasjoner. I sitt andre run danset han seg gjennom railseksjonen og leverte en stor double bio 1800 mutegrab på det siste hoppet.

Men med en dårlig landing på sistehoppet klarte ikke Schjerve å forbedre førstescoren sin, han endte til slutt på en 4. plass.

Se video av Schjerve sitt første run:

Svenske Jesper Tjäder leverte et knallsterkt førsterun med store rotasjoner og med god variasjon, det ga dommerne 94.00 poeng for. Runnet holdt til en 2. plass for 28-åringen.

Christian Nummedal, som nylig tok en sølvmedalje i Georgia, falt tidlig av en rail i sitt første run, og ble straffet med en dårlig score. I sitt andre run leverte han varene og gikk gigantisk på alle elementene i løypa, men med en liten hånd i bakken på førstehoppet holdt runnet til 87.75 poeng og en 7. plass.

Se video av Nummedal sitt siste run:

Neste verdenscup er slopestyle i Silvaplana, Sveits. Den kjøres allerede neste helg.

Sebastian Schjerve ligger på tredjeplass i slopestyle sammenlagt og som nummer fem sammenlagt i alle freeskidisiplinene.

Johanne Killi ble nummer to i damenes finale. Lagvenninne Sandra Eie endte på en 7. plass.

PÅ TOPP: Birk Ruud på toppen av pallen i Tignes. Sammen med Jesper Tjäder på andreplass og Andri Ragettli på tredjeplass. Foto: Freeskilandslaget
PÅ TOPP: Birk Ruud på toppen av pallen i Tignes. Sammen med Jesper Tjäder på andreplass og Andri Ragettli på tredjeplass. Foto: Freeskilandslaget

Fullstendig resultatliste finale

 1. Birk Ruud

 2. Jesper Tjäder

 3. Andri Ragettli

 4. Sebastian Schjerve

 5. Thibault Magnin

 6. Fabian Boesch

 7. Christian Nummedal

 8. Cody Laplante

 9. Konnor Ralph

 10. Evan Mceachran

 11. Luca Harrington

 12. Troy Podmilsak

 13. Max Moffatt

 14. Oliwer Magnusson

 15. Tyler Harding

 16. Hunter Henderson

Publisert 18. mars 2023 kl 12.40
Sist oppdatert 18. mars 2023 kl 13.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen