Atomic

Test av ski og støvler fra den østerrikske produsenten Atomic. Blant annet er den kjente Backland-serien med toppturski og toppturstøvler testet.

Atomic fra Østerrike har produsert skiutstyr siden 50-tallet, og er i likhet med Salomon eid av Amer-konsernet. I tillegg til langrenn og racingski er også Atomic store produsenter av ski til topptur og frikjøring.

For topptur og randonee lager Atomic ski og støvler i serien Backland, mens de også har frikjøringsstøvlene Hawk i ulike varianter. I tillegg har de kjente frikjøringsski som Bent Chetler og Vantage. Sistnevnte ble dessuten kåret til testvinner i 2020, i tillegg til at Backland-serien har blitt kåret til testvinner to ganger tidligere. 

Sammen med Salomon har de også den populære skibindingen Shift, som er en slags kombinasjon av toppturbinding og frikjøringsbinding.

I tillegg til det nevnte utstyret er det også testet en bakkeski fra Atomic i 2021. Den nye støvelen Atomic Hawx Prime XTD har også blitt testet denne sesongen.

Nedenfor finner du alle ski og annet skiutstyr som er testet fra Atomic. Men husk at du også bør lese testen av Salomon Shift, som du altså også kan få med Atomic-logo. Det er testet både dameski og herresko (unisex).

Backland-serien er Atomic sin serie av toppturski. Vi har fulgt utviklingen de siste årene. Backland skiene er allsidige toppturskiski, som også fungerer som frikjøringsski. 

Backland er ofte ansett som et godt valg for deg om vil ha et ett par ski som funker til alt.

Atomic har opp gjennom årene hatt svært mange gode frikjøringski. Her finner du blant annet test av Atomic Vantage som ble testvinner i sin kategori i 2020.

Atomics letteste topptursko-serie heter som skia, Backland. Serien består av fem modeller, hvor hovedforskjellene er materialvalg, og dermed pris, vekt og fleks.

Atomic Hawx er modellserien hvor funksjonaliteten er mer rettet mot egenskapene på vei ned.

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen