Atomic

Test av ski og støvler fra den østerrikske produsenten Atomic. Blant annet er den kjente Backland-serien med toppturski og toppturstøvler testet.

Atomic fra Østerrike har produsert skiutstyr siden 50-tallet, og er i likhet med Salomon eid av Amer-konsernet. I tillegg til langrenn og racingski er også Atomic store produsenter av ski til topptur og frikjøring.

For topptur og randonee lager Atomic ski og støvler i serien Backland, mens de også har frikjøringsstøvlene Hawk i ulike varianter. I tillegg har de kjente frikjøringsski som Bent Chetler og Vantage. Sistnevnte ble dessuten kåret til testvinner i 2020, i tillegg til at Backland-serien har blitt kåret til testvinner to ganger tidligere. 

Sammen med Salomon har de også den populære skibindingen Shift, som er en slags kombinasjon av toppturbinding og frikjøringsbinding.

I tillegg til det nevnte utstyret er det også testet en bakkeski fra Atomic i 2021. Den nye støvelen Atomic Hawx Prime XTD har også blitt testet denne sesongen.

Nedenfor finner du alle ski og annet skiutstyr som er testet fra Atomic. Men husk at du også bør lese testen av Salomon Shift, som du altså også kan få med Atomic-logo. Det er testet både dameski og herresko (unisex).

Samleside for tester av ski og skiutstyr fra Atomic.

Atomic Backland toppturski

Backland-serien er Atomic sin serie av toppturski. Vi har fulgt utviklingen de siste årene. Backland skiene er allsidige toppturskiski, som også fungerer som frikjøringsski. 

Backland er ofte ansett som et godt valg for deg om vil ha et ett par ski som funker til alt.

Tester av Atomic frikjøringsski

Atomic har opp gjennom årene hatt svært mange gode frikjøringski. Her finner du blant annet test av Atomic Vantage som ble testvinner i sin kategori i 2020. Flere av skiene er i mellom

Test av Atomic bakkerski

For sesongen 2020/2021 gjennomførte vi en test bakkeski, med skia Atomic Redster x9 wide. Se hva vi konkluderte med.

FRIFLYT.NO
Bakkeski carvinski alpinski

Test av ni par bakkeski og carvingski

Et par bakkeski kan gjøre skidager i preparerte bakker til vinterens høydepunkt. Fri Flyt har testet ni par kvasse carvingski fra 2021-sesongen med litt ekstra bredde.

Atomic toppturstøvler

Atomics letteste topptursko-serie heter som skia, Backland. Serien består av fem modeller, hvor hovedforskjellene er materialvalg, og dermed pris, vekt og fleks.

Atomic Hawx er modellserien hvor funksjonaliteten er mer rettet mot egenskapene på vei ned.

FRIFLYT.NO
skala
9/10
TEST: Vi har testet toppturstøvelen Atomic Backland Carbon

Test av Atomic Backland Carbon

Atomics letteste topptursko-serie heter Backland, og består av fem modeller, hvor hovedforskjellene er materialvalg, og dermed pris, vekt og fleks.
FRIFLYT.NO
skala
8/10
Atomic Hawk Prime XTD

Test av Atomic Hawx Prime XTD

Modellen Hawx fra østerrikske Atomic har vært med noen år, og den første utgaven vant vår test i 2018. Her kan du leste test av skistøvelen for topptur og randonee, Atomic Hawx Prime XTD.
FRIFLYT.NO
skala
8/10
Atomic Hawx 130

Test av Atomic Hawx 130

Atomic Hawx Ultra XTD 130 vant testen i fjor, da vi testet mot en del tyngre og mer kjøreretta toppturstøvler. Hawk Ultra er en kjøreorientert støvel.
FRIFLYT.NO
skala
8/10
Atomic Hawx 130 XTD

Test av Atomic Hawx Ultra XTD

Atomic sin svært allsidige toppturstøvel Atomic Hawx Ultra XTD vinner testen med sitt gode gåutslag og overbevisende kjøreegenskaper.
FRIFLYT.NO
Skistøvler toppturstøvler randonee

14 nye allsidige toppturstøvler

Her er 14 allsidige støvler til randonee og topptur. Det er modeller for både damer og menn, og skoene gjør seg like godt til nedkjøringen som til turen opp.
FRIFLYT.NO
Ni randoneestøvler

Test av allsidige toppturstøvler

Randonee-støvler rundt halvannen kilo gir for mange en ideell kombinasjon av gå- og kjøreegenskaper. Vi har testet ni modeller for lange motbakker og spenstig kjøring.
FRIFLYT.NO
skala
5/6
TESTET: Les testen av Atomic Backland Carbon Light. Foto: Henrik Alpers

Test av Atomic Backland Carbon Light

Vi har testet Atomic Backland Carbon Light.

Tester av andre Atomic produkter

Atomic Backland Tour er en slags hybrid mellom alpin og techbinding som er brukervennlig. Les vår vurdering. Vi har også testet teleskopstaver fra Atomic.

FRIFLYT.NO
skala
7/10
Atomic Backland Tour

Test av Atomic Backland Tour

Atomic Backland Tour er en enkel og trofast toppturbinding. Atomic Backland Tour er en slags hybrid mellom alpin og techbinding som er brukervennlig.
NÅR LENGDEN TELLER: Teleskopstaver gir fraspark i motbakkene og kontroll i nedkjøringene – perfekt for topptur med andre ord. Vi har testet 10 modeller. Foto: Martin Innerdal Dalen

Test av 10 teleskopstaver for topptur

Vi har prøvd 10 teleskopstaver som gjør toppturen mer effektiv og nedkjøringen morsommere. Vi fant interessante forskjeller blant disse stavene for topptur.
FRIFLYT.NO
Atomic BCA Touring

Test av Atomic BCT Touring

Atomic BCT Touring er en grei og funksjonell teleskopstav med utløsbar stropp og forlenga og komfortabelt håndtak i gummi som vil passe mange.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå