Satser enda hardere

Som om Oda Johanne Stokstad Brødholt ikke la nok krefter inn i seilingen. Nå satser hun på enda en windsurfing-gren.

Sist oppdatert 25. juni 2015 kl 10.46

ODA J. S. BRØDHOLT

For noen år siden sa Oda nei til å fortsette i eliteserien i håndball og takket antakelig også nei til en fremtid på landslaget. En ny idrett grep tak i jenta fra Tomter. Lidenskapen til windsurfing ble raskt en besettelse og alle penger hun tjente gikk rett i nytt utstyr og reising. Leken ble som smått mer alvor og før hun visste ordet av det deltok hun i sin første verdenscup. Resultatet var bedre enn forventet og motivasjonen om mulig enda sterkere. Oda ble med på resten av verdenscupen og endte opp på en sammenlagt femteplass - på første forsøk. Året etter, altså i fjor, imponerte hun alle med en sammenlagt andreplass. 

Oda-0002
Oda-0002

Fri Flyt har fått en fersk oppdatering fra landets største windsurfingtalent, som i samme slengen sender hjem imponerende film fra treningsopphold i Bonaire der hun også forteller om gleden av å sette nye triks. I sommer skal hun dessuten holde jentekurs for viderekommende på Ørekroken, Hvaler. 

– Det ser ut som at du har har blitt enda bedre siden forrige film. Har det blitt mye trening i vinter?

 – Før jul var jeg i Brasil i tre måneder, så tre i Karibien fra januar, også innom Maui i to uker. Bra trening der!  

 

SE OGSÅ: Oda sin windsurfingskole i samarbeid med Fri Flyt

 

– Mange nye triks i boka, ser det ut som?

Bonaire i Karibien er det beste og enkleste stedet å lære nye triks med stabil vind og ikke for sterk vind. Mens Brasil er mer action med sterk vind og bølger å ta triks av.

– Hvordan går du inn for å lære noe triks? 

– For å lære nye triks seiler jeg med folk som er bedre enn meg, ser mye på video av andre gode seilere som tar triksene jeg vil lære. Visualisering med video er det beste for meg for å lære.

– Da blir det vel en ny runde med WC?

– Ny verdenscup i freestyle på Fuerteventura 24. juli og skal også teste en ny gren: slalom i PWA verdenscupen i Tyrkia i august! Så Europa freestylecup i Nederland i oktober og wave og freestyle WindJeri konkurranse i Brasil i november!

 

LES OGSÅ: Nå er hun nest best i verden!

 

– I fjor ble det sammenlagt andreplass. Hva er målet i år?

– Å lande triksene jeg vil i heatene!

 

– Og hva skjer om du lander disse triksene?

– Haha. Bra håper jeg. 

Publisert 25. juni 2015 kl 10.46
Sist oppdatert 25. juni 2015 kl 10.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen