Gårsdagen ble hektisk for det norske windsurfinghåpet Oda Johanne Stokstad Brødholt, og muligens den siste dagen med vind i nederlandske Brouwersdam. De siste heatene ble seilt helt til solnedgangen, og Oda  fikk seilt gjennom hele dobbel-eliminasjonen som bød på mye ustabil vind og mange heats. Dagen startet mot Eva Ophuis fra Nederland, hvor Oda vant enkelt. Deretter møtte hun Caers fra Belgia som har Brouwersdam som sin hjemmespot. Caers seilte veldig bra i heatene tidligere på dagen, så dette kunne bli tøft. 

«Da vi startet heatet ble vinden sterkere, noe som helt klart ble en fordel for meg slik at jeg kunne lande høye switch kono, som gir mange poeng. Fikk også satt noen gode spocks og grubbys. Det var ganske nervepirrende, siden hun selv sa hun seilte sitt livs heat med flaka, spock, switch spock, grubby osv... Men jeg vant likevel - med kun to poengs margin. Neste heat var mot Maaike Huverman. Vant dette og måtte seile heatet på nytt fordi de hadde sagt feil av hvem som hadde vunnet av Huverman og Maxime van Gent i et tidligere heat. Så istedenfor å seile mot Huverman som jeg  vant mot, skulle jeg egentlig ha seilt mot Van Gent om 5. og 6. plass. Ganske irriterende siden jeg nettopp hadde sikret 5. plassen (trodde jeg), men måtte seile dette heatet på nytt. Men heldigvis vant jeg heatet mot Maxim Van Gent også, så da var 5. plassen ihvertfall 100 % sikret. Begynte å føle meg ganske sliten etter alle disse intense heatene med kun 10 minutters pause. Hvert heat er 7 minutter. Og det er 3 triks hver vei som gir poeng.»

I neste heat seilte Oda mot Olya Raskina fra Russland om 4. plassen. Hun ble for sterk for Oda, selv om hun var godt fornøyd og satte mange triks. Det var totalt 16 jenter som konkurrerte fra hele verden, og nivået Oda forteller at nivået har steget mye kun siden forrige worldcup på Fuerteventura.

Det var bare to events for de kvinnelige windsurferne i år. Etter en 5. plass på Fuerteventura og 4. plass i nederland, havnet Oda til slutt en imponerende 5. plass i sammendraget. Nå reiser Oda snart på en tre måneder lang treningstur til Brasil hvor hun skal seile hver dag. 

– Kanskje kan klare topp tre neste sesong! sier Oda til Fri Flyt. 

 

LES OGSÅ: Så rå er ODA

LES OGSÅ: Dette er Oda

LES OGSÅ: Opptur tross utstyrstrøbbel