– Gratulerer, hadde du regnet med dette før sesongen startet?

– Nei, planen var topp fire i år, og neste år topp tre. Men sånn ble det ikke, så til neste sesong blir det hardt å fortsette utviklingen. Egentlig tenker jeg ikke på resultatene så mye før en konkurranse. Fokus kun på de triksene jeg vil klare å lande i konkurransen, og lander jeg de er jeg fornøyd. Da vinner man ofte heatet også.

Annonse

– Hvorfor ble det sånn?

– Jeg har vært heldig med sterk vind i siste konkurranse. Hadde det vært svakere vind tror jeg nok topp tre-lista hadde vært annerledes. Alle har sine styrker eller svakheter i lite og mye vind. På Bonaire var det ofte 4.8 og 5.2 vind (altså svak vind) som gjør mange av de mest avanserte triksene vanskeligere å lande, men enklere for typiske slidetriks. 

– Hva skjedde i siste konkurranse?

– Vi fikk bra vind og choppy forhold. Noen heat var jeg heldig med også med tanke på seil-valg. Dersom du velger feil seil kan du havne i trøbbel. Hittil har jeg stort sett valgt riktig seil før heatet. I det heatet jeg valgte feil seil hadde motstanderen min også tidenes dårligste heat, så litt flaks har man også av og til.

– Da kan vi vel anta at du fortsetter videre?

– Akkurat nå er jeg i Brasil for tre måneder for å trene til neste sesong, så jeg håper å fortsette å konkurrere neste sesong, men det er forstatt noen økonomiske brikker som må ordens før jeg helt sikkert kan konkurrere hele verdenscupen. Å fly jorda rundt koster penger, og til det må jeg ha flere sponsorer. I fjor jobbet jeg mye de månedene jeg var hjemme, men skal jeg i det hele tatt ha muligheten til å konkurrere med de beste i år kan jeg ikke være halve året i Norge å jobbe uten å seile. Må «freestyle» mer og jobbe minimalt, da blir man best!

– Hva skjer når man får en andreplass i verdenscupen? Da begynner det vel å monne med sponsorpenger, prispenger etc?

– Det er det alle tror, men det er mye arbeid bare å overtale en sponsor til å tro på deg til å støtte reiser til verdenscupen osv. For å få de beste sponsorene tror jeg det er mer økonomisk å kle seg halvnaken, enn å ha en andreplass i verdendscupen, for å si det sånn. Så du må velge hvilken stil du vil ha. Jeg går for andreplassen.