Nå er hun nest best i verden!

Oda Brødholt sikret nettopp en andreplass i verdenscupen sammenlagt. Hør hva hun har å si om det, og se Norges største windsurfingtalent i aksjon.

Sist oppdatert 8. oktober 2014 kl 13.14

– Gratulerer, hadde du regnet med dette før sesongen startet?

– Nei, planen var topp fire i år, og neste år topp tre. Men sånn ble det ikke, så til neste sesong blir det hardt å fortsette utviklingen. Egentlig tenker jeg ikke på resultatene så mye før en konkurranse. Fokus kun på de triksene jeg vil klare å lande i konkurransen, og lander jeg de er jeg fornøyd. Da vinner man ofte heatet også.

– Hvorfor ble det sånn?

– Jeg har vært heldig med sterk vind i siste konkurranse. Hadde det vært svakere vind tror jeg nok topp tre-lista hadde vært annerledes. Alle har sine styrker eller svakheter i lite og mye vind. På Bonaire var det ofte 4.8 og 5.2 vind (altså svak vind) som gjør mange av de mest avanserte triksene vanskeligere å lande, men enklere for typiske slidetriks. 

– Hva skjedde i siste konkurranse?

– Vi fikk bra vind og choppy forhold. Noen heat var jeg heldig med også med tanke på seil-valg. Dersom du velger feil seil kan du havne i trøbbel. Hittil har jeg stort sett valgt riktig seil før heatet. I det heatet jeg valgte feil seil hadde motstanderen min også tidenes dårligste heat, så litt flaks har man også av og til.

– Da kan vi vel anta at du fortsetter videre?

– Akkurat nå er jeg i Brasil for tre måneder for å trene til neste sesong, så jeg håper å fortsette å konkurrere neste sesong, men det er forstatt noen økonomiske brikker som må ordens før jeg helt sikkert kan konkurrere hele verdenscupen. Å fly jorda rundt koster penger, og til det må jeg ha flere sponsorer. I fjor jobbet jeg mye de månedene jeg var hjemme, men skal jeg i det hele tatt ha muligheten til å konkurrere med de beste i år kan jeg ikke være halve året i Norge å jobbe uten å seile. Må «freestyle» mer og jobbe minimalt, da blir man best!

– Hva skjer når man får en andreplass i verdenscupen? Da begynner det vel å monne med sponsorpenger, prispenger etc?

– Det er det alle tror, men det er mye arbeid bare å overtale en sponsor til å tro på deg til å støtte reiser til verdenscupen osv. For å få de beste sponsorene tror jeg det er mer økonomisk å kle seg halvnaken, enn å ha en andreplass i verdendscupen, for å si det sånn. Så du må velge hvilken stil du vil ha. Jeg går for andreplassen. 

Publisert 8. oktober 2014 kl 13.15
Sist oppdatert 8. oktober 2014 kl 13.14
Relaterte artikler
vannstart windsurfing windsurf
Se instruksjonsfilmen

Lær deg vannstarten

Instruksjonsfilm - windsurfing

Lær deg å jibbe med windsurfbrett

BRETTSEILING: Tips til hvordan du kommer i gang med windsurfing. Foto: Neil Pryde
Tips til nybegynnere

Slik blir du en windsurfer

DEDIKERT: Etter at Oda Johanne Stokstad Brødholdt knakk koden på windsurfing, var det ingen vei tilbake. Selv om veien var ryddet for en karriere som håndballspiller, appellerte livet i vannet enda mer.
Oda Johanne er verdens råeste windsurfere

Slik ble hun en av verdens beste windsurfere

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue