OPP: Den vanligste ruta opp fra Vingstad, på venstre side av Skredbekken. Du krysser opp gjennom bratt terreng, først i skog, så fra skoggrensen og opp på et stort platå på ca 750 moh.

Herfra går du opp til venstre langs ryggen eller kanten og følger den helt til toppen 1400 moh. Les om flere toppturer i Troms her.

ALTERNATIV OPPSTIGNING

Traversen over Lemmetfjellet starter fra Postdalbrua og innover Postdalen i omlag 2 kilometer. Fortsett østover opp til toppen av skaret 1217 moh mellom Istinden og Lemmetfjellet (kommunegrensen mot Storfjord).

Følg den smale ryggen opp til høyre og sørvest, mot rutas høyeste punkt, topp 1516. Utsikten her er formidabel! Pass på hengeskavlen til venstre. Her går det an å snu og få en fin nedkjøring.

Men traversen følger det brede topplatået som slynger seg  mot vest. Du passerer topp 1494, 1435, 1291og 1400 (samme topp som beskrevet i den første oppstigningsvarianten).

NED: Nedkjøring går normalt litt til skikjørers venstre for oppstigningen i et snøfylt søkk som går ned til platået. Videre ned er det fint å følge skredbekken helt ned til veien. Vær oppmerksom på skredfare øverst.

Bekkedalen minner om en halfpipe og er ofte fylt av løssnø.

ALTERNATIVE NEDKJØRINGER

Alternativ 1: På nordsiden er det to bratte snørenner mot Lemmetskaret. Skiers venstre kalles ”Morning Mission”. Den andre, som ble kåret til ”Norges råeste renne” av Fri Flyts lesere, bærer navnet ”Øksehøgget”.

Det kreves naturligvis gode forhold da de er eksponerte. Vær obs på at Øksehøgget krever en 20 meters rapell i starten. Begge rennene krever god kjennskap til alpin ferdsel, og svært gode ferdigheter på ski eller brett.

Alternativ 2: Traversen over Lemmetfjellet kan fortsettes opp den bratte snøryggen til Tamokfjellet 1341, slik at du kan velge en av de flotte nedkjøringene her. Her er isøks og stegjern en fordel.