/ Topptur

Alt om topptur

Klikk deg rundt på vår side der du finner alt du trenger for å få en vellykket dag på topptur. Utstyr, påkledning, og pakking til toppturen, råd til oppoverturen, og tipsene du trenger fra proffene.

Sist oppdatert: 2. desember 2018 kl 12.00
UT PÅ TOPPTUR: Det aller viktigste er å komme seg ut på tur! Men det går an å gjøre både opp- og nedturen greiere med alle tipsene du finner på våre sider. Foto: Tore Meirik
UT PÅ TOPPTUR: Det aller viktigste er å komme seg ut på tur! Men det går an å gjøre både opp- og nedturen greiere med alle tipsene du finner på våre sider. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

På nettsiden friflyt.no/topptur finner du all informasjon om topptur samlet på ett sted.

Utstyrsvalg er for eksempel alltid et dilemma, men ikke fortvil, vi hjelper deg i jungelen. Du får en innføring i hvordan topptursko- og bindinger fungerer, en hjelp på veien til hvordan du velger riktige toppturskiog også hvordan du velger tilhørende toppturstøvler. Blir valget likevel vanskelig, kan du ta en kikk på Fri Flyts skitest.

Valg av sekk, staver og annet nødvendig utstyr får du også tips om, og ikke minst kjøp og stell av skifeller, og en test der du finner fellene til ditt bruk.

Lurer du derimot på hvor du skal starte turen, får du flere valg. Les om Norges fineste langturer  om de bynære toppturene rundt Osloeller om klassikerne i Nord-Norge, Vestlandet og Romsdalen og Nordmøre. Eller hva med å dra til utlandet, og bestige noen av alpenes beste toppturer?

Av proffene kan man også lære mye. Få med deg over 60 tips for å gjøre turen enda bedre, her. Tor Olav Nålsund, erfaren guide og fjellmann, viser deg hva han alltid har med i sekken på topptur.

For å være godt rustet til turen trenger du også å kunne det grunnleggende om sikkerhet og førstehjelp på tur, og det kan være greit å ha lagt et lite treningsgrunnlag før de første oppoverbakkene starter.

Er du seint ute på sesongen, kan tipsene til de beste vårskiturene hjelpe deg, eller motsatt: de beste fjellene for tidlig start i Midt-Norge, Troms, og Finnmark.

Vil du derimot lene deg tilbake og få all informasjon du trenger servert på sølvfat, finner du nå hele vår serie «Toppturskolen» samlet på ett sted.

God tur!

Publisert 2. desember 2018 kl 12.00
Sist oppdatert 2. desember 2018 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse
Store Ringstind
Jotunheimens indrefilet

Klassiske toppturer i Hurrungane

Karakteristisk gigant og klassiker

Turbeskrivelse Store Smørstabbtinden

dame som kjører ski i pudder
Drømmedag i nordvest

– Tullete bra!

ENKLE TURER: Jotunheimen har en rekke fine, enkle toppturer. Her får du tips til flere. Bilde: Christian Nerdrum
Trygge og familievennlige

6 enkle toppturer i Jotunheimen

I tauet til redningstjenesten
En dag på jobb med Luftambulansen

– Hvor er du nå?

Topptur randonee
10 gode tips for bedre topptur

Ikke gå så jævlig bratt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen