På nettsiden friflyt.no/topptur finner du all informasjon om topptur samlet på ett sted.

Utstyrsvalg er for eksempel alltid et dilemma, men ikke fortvil, vi hjelper deg i jungelen. Du får en innføring i hvordan topptursko- og bindinger fungerer, en hjelp på veien til hvordan du velger riktige toppturskiog også hvordan du velger tilhørende toppturstøvler. Blir valget likevel vanskelig, kan du ta en kikk på Fri Flyts skitest.

Valg av sekk, staver og annet nødvendig utstyr får du også tips om, og ikke minst kjøp og stell av skifeller, og en test der du finner fellene til ditt bruk.

Lurer du derimot på hvor du skal starte turen, får du flere valg. Les om Norges fineste langturer  om de bynære toppturene rundt Osloeller om klassikerne i Nord-Norge, Vestlandet og Romsdalen og Nordmøre. Eller hva med å dra til utlandet, og bestige noen av alpenes beste toppturer?

Av proffene kan man også lære mye. Få med deg over 60 tips for å gjøre turen enda bedre, her. Tor Olav Nålsund, erfaren guide og fjellmann, viser deg hva han alltid har med i sekken på topptur.

For å være godt rustet til turen trenger du også å kunne det grunnleggende om sikkerhet og førstehjelp på tur, og det kan være greit å ha lagt et lite treningsgrunnlag før de første oppoverbakkene starter.

Er du seint ute på sesongen, kan tipsene til de beste vårskiturene hjelpe deg, eller motsatt: de beste fjellene for tidlig start i Midt-Norge, Troms, og Finnmark.

Vil du derimot lene deg tilbake og få all informasjon du trenger servert på sølvfat, finner du nå hele vår serie «Toppturskolen» samlet på ett sted.

God tur!