Merke: Diverse

Tor Olav Naalsund skjærer hull i fellene sine og skulle ønske kanadisk næringsliv kunne bruke bomull i stedet for gore-tex. Tindevgelederen fra Flemma er et førstevalg for skifilmselskaper som skal til Norge og lage skifilm, og han er utvilsomt en av landets mest erfarne fjellfanter.

Her får du vite hvorfor han skjærer hull i fellene og foretrekker bomullsanorakk.

– Jeg går mest utafor heis og utstyret bærer preg av det. Siste par åra er imidlertid turutstyret blitt såpass at det står lite tilbake for skikkelige kjøregreier, og jeg bruker ofte turutstyret i heisen, sier han.

Tor Olavs stæsj:

Ski: 4frnt Hoji 186. Best på både fokksnø og laussnø. Bruker denne både i heis og på tur.

Støvler: Dynafit TLT5 til nå. Bytter til Dynafit Vulcan som kan kjøres noe kvassere, samtidig som de fortsatt er optimale å gå med. Denne støvelserien er intet mindre enn en revolusjon på alpine tursko, utslaget i ankelen gjør at foten kan bevege seg tilnærma naturlig når en går. Posisjonen støvelen gir på kjøring, er tilnærma likt en alpinstøvel.

Bindinger: Dynafit TLT Radical. DIN på 12. Turbinding som henger mer enn godt nok på til at jeg kan gasse på så mye jeg vil.

Feller: Modifiserte G3 alpinist. Jeg skjærer ut ei stripe i midten på fellene, slik at et det kun er ei stripe felle på 4 centimeter mot hver kant av skia. Glimotstand på fellene krever svært mye energi. Dette grepet reduserer glimotstand med om lag en tredel.

Jakke: Arcteryx Alpha anorakk. Utforminga av en anorakk gir bedre bedre kombinasjon av luftgjennomstrømming og isolasjon enn en jakke. Har brukt anorakk i Ventile (bomull) i mange år, men det er dessverre ikke alle produsenter som lager det. Ventilestoffet er helt overlegent på ventilasjonsevne sammenligna med Gore-tex.

Bukse: Arcteryx Sabre med seler. Romslig bukse med god luftgjennomstrømming. Foretrekker sele framfor belte, da kan buksa være løs i livet og man unngår svette.

Hjelm: Foretrekker lue, men når hjelm er nødvendig bruker jeg Sweet Trooper med ei tynn lue under.

Goggles: Spy Omega med lyse glass.

Staver: LifeLink. Svært robuste og godt balanserte staver.

Sekk: ABS Vario 25. Kjører alltid med ballongsekk på lagdelt snø. Denne har brukbar passform til å være ballongsekk og stor nok plass til alt eg trenger.

Hansker: Arcteryx Alpha Glove

TorOs utstyrstips: Det må bli felletipset. Et enkelt og billig knep som reduserer mye energibruk.  

Flere av skistjernenes utstyr finner du her!