Kall det gjerne juks. Men når et fantastisk skifjell er plassert svært lagelig til med tilgang fra en skiheis, bør enhver skikjører se muligheten for å kombinere toppturfølelsen med effektive nedoverhøydemeter. Nuken er det nest høyeste punktet i området og et fjell som i særklasse gir mye skikjøring for hvert steg i motbakke. Men bare om du kjøper heiskort!

OPP: Legg skifeller på ved toppen av den øverste skiheisen. Følg den slake breen på skrå i sørvestlig retning og passer i slak helning nedenfor “fortoppen” på 1805 moh.

En liten unnabakke bringer deg til foten av siste stigning mot det karakteristiske, kuleformede fjellet.

ALTERNATIV OPPSTIGNING: Du kan også stake deg nedover breen (uten feller)  fra toppen av heisen, på nedsiden av 1805-toppen. Etter å ha passert moreneryggen legger du feller under

skiene og går i retning toppen. Denne turen gir flere og mer effektive høydemetre. Du bruker om lag en time på begge variantene.

NED: Den vanligste veien ned går mot venstre langs toppskavlen på en bred rygg. Etter hvert er det mulig å krysse inn til høyre og komme på breen. Se opp for sprekker!

Følg nedover i krevende terreng med klipper og bratte renneformasjoner i retning brua nede i Videdalen. Vær oppmerksom på at det har vært flere stygge ulykker med skikjørere som har falt i

smeltesprekker i dette området. Snakk med andre skikjørere. Stor avsmeltning gjør at forholdene kan endre seg raskt!

ALTERNATIV NEDKJØRING: Dette er kanskje den tøffeste nedkjøringen, men det kan være vanskelig å finne starten som er noe til venstre for toppen.

Starten ligger i skyggen og det er ofte isete og hardt, til du kommer ut på breen.