OVERKROPPEN: I rak motsetning til en snowboarder, skal surferens korsrygg være svai og brystet frem. Dette gjør at kroppens akse lettere vris, om det skal være opp, ned eller fra side til side. En surfer skifter retning ofte og mye, samtidig som bevegelsesretningen er mer tredimensjonal enn på ski og brett.

ARMENE: I tillegg til å være surferens motor, er det i hovedsak armene som initierer alle bevegelser. Hvis du skal i en gitt retning, begynn med å svinge armene dit du vil.

Annonse

ØYNE: Øynene dine styrer retningen til kroppen og skal jobbe i tett samarbeid med armer og skuldre.

FØTTER OG KNÆR: Erfarne og gode surfere er flinke til å flytte føttene frem og tilbake på brettet, avhengig av hva slags manøver de gjør eller skal gjøre. Du oppnår mer fart ved å stå langt frem, men brettet svinger bedre hvis du setter bakfoten langt bak og følger på med framfoten. En snowboarder er vanligvis vant til å stå 90 grader på brettet, med framfoten litt mer frem enn bakfoten. Surfere står med litt smalere ben og begge føtter vinkles i fartsretningen. For å ytterligere sentrere balansepunktet, kan du gi en innoverknekk i kneet på bakre ben slik at tyngdepunktet sentreres under kroppen.

Surfeskolen på friflyt.no: